Hlavní obsah

Vedení italského fotbalu chce trestat odmítnutí reprezentace

MILÁN

Vedení italského fotbalu podpořilo návrh šéfa UEFA Michela Platiniho, jenž chce trestat hráče, kteří odmítnout reprezentovat. Země úřadujících mistrů světa podpořila Platiniho návrh poté, co několik hvězd odmítlo nastoupit v kvalifikaci o EURO 2008.

Foto: REUTERS/Francois Lenoir

Francouzský předseda UEFA Michel Platini (vlevo)

Článek

"Platini moc dobře ví, že hrát za národní tým je velká čest. Proto jeho návrh plně podporuji. Pouze morální odsouzení fotbalistů, kteří opovrhují reprezentací, je málo. Následovat by měly i sportovní tresty," prohlásil dnes šéf italské ligy Antonio Matarrese. "Musíme ale rozlišovat mezi dohodou hráče a trenéra, řekněme kvůli zranění, a ignoraci reprezentace," uvedl prezident Italské fotbalové federace Giancarlo Abete.

Země úřadujících mistrů světa podpořila Platiniho návrh poté, co několik hvězd odmítlo nastoupit v kvalifikaci o EURO 2008. Například obránce Alessandro Nesta se místo sobotního duelu s Faerskými ostrovy rozhodl oženit a trenérovi Robertu Donadonimu vzkázal, že si ještě rozmyslí, jestli bude v reprezentaci pokračovat. Hvězda AS Řím Francesco Totti od loňského světového šampionátu za reprezentaci nenastoupil a pokaždé se omluvil, že má na práci důležitější věci.

Reklama

Související témata: