Hlavní obsah

Nedvěd: Titul Juventusu je utopie, na nejlepší týmy nemáme

Po roční anabázi ve druhé lize, kam je poslal trest za účast v korupční aféře, jsou fotbalisté Juventusu Turín zpět v Serii A. Podle záložníka Pavla Nedvěda ale Starou dámu boj o přední příčky nečeká. "Těžko budeme hrát o Ligu mistrů," říká Nedvěd v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Už jste rozhodnutý, zda budete v Juventusu pokračovat jako hráč i dál?

V sobotu jsem mluvil se sportovním ředitelem. Řekl mi pár novinek, co chystají a tak. Popřál mi hezkou dovolenou a jsme domluveni, že se uslyšíme koncem června. Mám dokonce nabídku ještě na roční prodloužení smlouvy, ale hrát ještě dva roky? Fakt nevím. Dozvíte se včas, jak jsem se rozhodl.

Klub však vyjádřil přesvědčení, že zůstanete...

Oni počítají se spoustou hráčů... Já už jsem rozhodnutý, ale než to oznámím, ještě chvilku počkám. Ve středu odjíždíme s rodinou na dovolenou na jachtu. Zatím jsem měl spoustu zařizování, tak se těším, jak si odpočinu. Odplujeme někam daleko, kde budu mít absolutní klid. Užiji si manželku i děti, bude to paráda.

Z Juventusu odešel po sezóně trochu nečekaně trenér Deschamps. Překvapil vás jeho konec?

Mluvil jsem s ním chvilku poté, co skončil. Bylo to velké překvapení. Ale vím, co bylo v pozadí, a myslím, že udělal správné rozhodnutí. Můžeme mu jen všichni poděkovat za to, co pro klub udělal.

A co jeho nástupce Claudio Ranieri?

Ještě před mým odjezdem na dovolenou jsme se asi na deset minut sešli. Říkal mi, ať ohledně další kariéry udělám nejlepší rozhodnutí. Přál by si, abych pokračoval dál.

Jak moc byla pro klub těžká roční anabáze ve druhé lize?

Prošli jsme si něčím novým a myslím, že nás to posílilo úplně ve všem. Fanoušci si hrozně váží nás, kteří jsme zůstali i v téhle těžké chvíli. Byla to jiná zkušenost a hodně těžká cesta zpátky. Jsem rád, že jsme to zvládli, protože po psychické stránce to bylo strašně náročné.

Budete v nové sezóně útočit na nejvyšší příčky?

To si nemyslím. Nevím, kdo přijde a kdo odejde, ale s těmi nejlepšími týmy se měřit nemůžeme. Nemáme tak kvalitní mužstvo. Titul je absolutní utopie. Tenhle tým má reálně na polovinu tabulky, možná o nějakou příčku výš, ale těžko budeme hrát o Ligu mistrů.

Je pravda, že chcete i po skončení kariéry žít v Itálii?

To rozhodnutí jsme udělali. Alespoň po dobu, dokud budou děti chodit do školy. V Turíně máme klid, dětem to určitě prospěje. Bydlíme na golfovém hřišti, přímo u jamky číslo sedm. Celá rodina včetně dětí propadla golfu a jsem přesvědčený, že se nám tam dál bude dobře žít.

Jak to vzali rodiče a nejbližší?

V pohodě. Vždyť teď, když hraju fotbal, se domů dostanu na pár dní jednou za rok. Až skončím, klidně přijedeme do Čech na celé prázdniny. Užijeme se víc než dosud. Takže bych to neviděl nijak drasticky.

Co říkáte na současné výkony české reprezentace?

Všechno je o. k., není důvod k panice. Kluci to mají rozehrané dobře a já nemám vůbec žádné pochybnosti, že by nepostoupili na mistrovství Evropy. Máme dobré mužstvo, jen si na sebe musejí víc zvyknout. Někteří hráči z mojí generace odešli a asi jsou to citelné ztráty.

Necukají vám nohy? Nevrátil byste se?

Abych byl upřímný, tak trošku cukají. Ale už jsem jednou skončil a měnit to nebudu. Kdybychom před rokem nespadli do druhé ligy, asi bych ještě pokračoval. Ale svého rozhodnutí nelituji.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články