Hlavní obsah

Juventus po postupu loví v Premier League

LONDÝN

Sotva odezněly oslavy fotbalistů Juventusu Turín z návratu do nejvyšší italské soutěže po korupční aféře, už funkcionáři klubu zbrojí na další ročník v Serii A. Nový trenér Claudio Ranieri dostal k dispozici zhruba 40 miliónů liber a vyhlíží nové posily. Objektem jeho zájmu údajně budou hráči ze Španělska a také anglické Premier League. A nemělo by se jednat o jen tak ledajaké hráče.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

John Terry (vpravo) by se Juventusu zamlouval

Článek

Juventus má prý zájem především o anglické reprezentanty z Chelsea Londýn Johna Terryho a Franka Lamparda. Funkcionáři sondovali situaci i kolem Stevena Gerrarda z Liverpoolu, ale ten se nedávno dohodl na pokračování na Anfield Road. Omezené finanční možnosti však Juventus nakonec nasměrují spíše do Španělska.

"Cílem Juventusu je získat především středního obránce. Mohl by jím třeba Gabriel Milito ze Zaragozy, o kterém se hodně mluví," prozradil BBC reportér italského deníku Gazzetta dello Sport Andrea Masala.

Juventusu se i po sestupu do druhé italské ligy podařilo udržet takové hvězdy jako David Trezeguet, Alessandro del Piero, Pavel Nedvěd a brankář Gianluigi Buffon. Teď se budou snažit je udržet i pro další rok, Buffon už prodloužil smlouvu až do roku 2012. "Jejich dalším krokem bude domluvit se s Trezeguetem, pak přijde na řadu Nedvěd," tvrdí Masala.

Reklama

Související témata: