Hlavní obsah

Juventus koupil záložníky Tiaga a Almiróna

TURÍN

Juventus Turín získal dvě nové posily do zálohy. Za portugalského reprezentanta Tiaga Mendese zaplatil Lyonu 13 miliónů eur, zatímco argentinského fotbalistu Sergia Almiróna pořídil z Empoli za devět miliónů. Oba hráči podepsali v klubu pětileté smlouvy.

Článek

Juventus, který se díky vítězství ve druhé lize vrátil do nejvyšší italské soutěže, stále čeká na vyjádření Pavla Nedvěda. Český záložník má do konce června oznámit, zda bude pokračovat v kariéře.

Tiago získal v uplynulých třech sezónách vždy ligový titul, jednou vyhrál anglickou ligu s Chelsea a pak dvakrát triumfoval s Lyonem ve Francii. "Přišel jsem vyhrát další tituly," uvedl šestadvacetiletý hráč, který za posledních šest let nastoupil v portugalské reprezentaci k 37 zápasům.

Stejně starý Almirón působí v Itálii od roku 2001, kdy přestoupil do Udine. V uplynulé sezóně pomohl Empoli šesti góly k sedmému místu a postupu do Poháru UEFA.

Juventus, který povede nový kouč Claudio Ranieri, už dříve angažoval českého obránce Zdeňka Grygeru z Juventusu, dalšího beka Domenika Criscita z Janova, útočníka Vincenza Iaquintu z Udine a záložníka Hasana Salihamidžiče z Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: