Hlavní obsah

Soud zbavil Jankulovského obvinění z nelegálních sázek

ŘÍM

Český fotbalový reprezentant Marek Jankulovski byl zbaven veškerých obvinění z nelegálního sázení na zápasy. V čerstvém prohlášení to oznámila Italská fotbalová federace (FIGC). Obránce AC Milán, letošního vítěze Ligy mistrů, byl vyšetřován prokuraturou v Udine ve spojitosti s kauzou, ve které 21 fotbalistů mělo v letech 1998 až 2005 prosázet 10,5 miliónu eur (téměř 300 miliónů korun).

Článek

Vedle Jankulovského bylo zbaveno obvinění dalších 15 fotbalistů, mezi nimiž byl například i italský mistr světa a čerstvá posila Juventusu Turín Vicenzo Iaquinta, koncem loňského roku byl očištěn jeho spoluhráč z národního týmu brankář Gianluigi Buffon.

Obvinění z "přímého sázení nebo ze sázení prostřednictvím třetí osoby na zápasy pořádané FIGC" naopak čelí útočník David Di Michele z Palerma, obránce Thomas Manfredini z Atalanty a Massimo Margiotta z druholigové Vicenzy. Záložník Vincenzo Sommese z Mantovy je navíc obviněn ze sázení na utkání v soutěžích UEFA a FIFA. Kromě zmíněných fotbalistů jsou obviněny i kluby Vicenzy, Mantovy a Udine.

Hráči v Itálii mají od roku 2005 přísný zákaz sázení na jakékoliv fotbalové zápasy. Usvědčeným hříšníkům hrozí trest zastavení činnosti od tří měsíců do tří let.

Reklama

Související témata: