Hlavní obsah

Juventus dosud neoznámil, zda si Nedvěd prodlouží kariéru

TURÍN

Ani víkendové dny nedaly odpověď na otázku, jaká bude budoucnost českého fotbalisty Pavla Nedvěda. Někdejší reprezentační kapitán sice avizoval, že své rozhodnutí oznámí nejpozději v sobotu 30. června vedení turínského Juventusu, ovšem klub ani sám fotbalista zatím na oficiálních webových stránkách nedali vědět, jak se rozhodl. Dá se předpokládat, že klub už informaci od Nedvěda má, ale oznámení si nechá až na příští dny.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd měl oznámit své rozhodnutí, zda si prodlouží aktivní fotbalový život, v sobotu. "Nejdříve se moje rozhodnutí musí dozvědět funkcionáři Juventusu. Těm jsem slíbil vyjádření do 30. června," uvedl fotbalista před dvěma týdny v rozhovoru pro ČTK.

Poslední červnový den měl své opodstatnění z několika důvodů: nový kouč Claudio Ranieri chce mít co nejdříve jasno o hráčském kádru, který začne s přípravou na novou sezónu za dva necelé týdny. Nedvěd navíc plánoval, že se o víkendu vrátí z týdenní plavby na jachtě po Jaderském moři.

Jenže Juventus během víkendu žádné vyjádření nevydal, podle všeho i kvůli tomu, že šéfové klubu si s Nedvědem sednou až počátkem příštího týdne. Navíc není vyloučeno, že turínský klub celou informaci úmyslně tají, aby ji fanouškům naservíroval se vší parádou, třeba jako v případě prodloužení kontraktu s Davidem Trezeguetem v minulém týdnu. Ostatně i v Nedvědově případě se očekává, že fotbalista bude oblékat dres 'Staré dámy' dál.

Nedvěd má smlouvu s Juventusem i na další ročník, ovšem po konci jarní sezóny naznačil, že by kariéru mohl během léta předčasně ukončit. V severoitalském klubu zavládly obavy poté, co Nedvěd naznačil zklamání z chystaného oslabení současného kádru. Středopolaře, který byl zvyklý s Juventusem usilovat o nejvyšší pocty, totiž zjevně zaskočily informace o chystaném Trezeguetově odchodu.

Jenže právě setrvání francouzského útočníka svědčí o tom, že Juventus má znovu velké plány, a v srpnu pětatřicetiletý Nedvěd bude chtít být u toho. Zvlášť proto, že se už rozhodl v budoucnu žít v Itálii a jak sám naznačil, rád by pracoval v některé funkci ve svém současném klubu.

Reklama

Související témata: