Hlavní obsah

Nedvěd se nemůže domluvit s Juventusem, prý kvůli penězům

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd se nemůže dohodnout s vedením Juventusu Turín na podmínkách svého dalšího angažmá a není vyloučeno, že ukončí kariéru. Čtyřiatřicetiletý záložník by chtěl podle agentury ANSA zvýšit plat ve smlouvě, která vyprší příští rok. "Pokud klub nezlepší svou nynější nabídku, Nedvěd skončí," uvedl hráčův agent Mino Raiola. S tímto požadavkem již uspěl francouzský kanonýr David Trezeguet, jenž byl nejprve na odchodu z klubu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd v pondělí jednal se zástupci Juventusu. "Jsem trochu zklamaný. Jedu domů a všechno si promyslím," prohlásil držitel Zlatého míče za rok 2003 při odchodu z klubového sídla.

Fotbalistův agent Mino Raiola se vyjádřil přímočaře. "Pokud klub nezlepší svou nynější nabídku, Nedvěd skončí," uvedl podle agentury ANSA. "Před třemi roky šel Pavel s platem na polovinu. Teď zjistil, že je v porovnání s jinými hráči Juventusu pozadu," tvrdí Raiola.

Nedvěd před rokem zůstal věrný Juventusu navzdory pádu klubu do druhé ligy kvůli korupční aféře. V uplynulém ročníku mu pomohl k vítězství v Serii B a okamžitému návratu mezi elitu. Ve středu zahájí fotbalisté "Staré dámy" pod vedením nového kouče Claudia Ranieriho přípravu na novou sezónu, ale zatím není jasné, jestli se do ní zapojí i Nedvěd.

S vedením Juventusu jedná také další záložník Mauro Camoranesi, který chce prodloužit smlouvu do roku 2010 a vylepšit plat. S tímto požadavkem již uspěl francouzský kanonýr David Trezeguet, jenž byl nejprve na odchodu, ale nakonec dosáhl svého a klub mu přidal.

Reklama

Související témata: