Hlavní obsah

Nedvěd prodloužil o rok smlouvu v Juventusu

PRAHA/TURÍN

Juventus Turín se bude moci i v příští sezóně spolehnout na služby Pavla Nedvěda. Český záložník se po komplikovaném vyjednávání dohodl v úterý o půlnoci s vedením klubu na podobě nového kontraktu, který jej svázal se Starou dámou pro sezónu 2007/2008.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Nedvěd se měl vyjádřit ke své budoucnosti už na začátku července, jednání s Juventusem ale náhle zadrhla. Bývalému kapitánovi české reprezentace, jenž zůstal turínskému klubu věrný i po nuceném sestupu do druhé ligy, se totiž nezdála výše platu, který mu vedení nabízelo. "Jednání bylo komplikovanější, než všichni čekali. Nakonec vše dopadlo ke spokojenosti obou stran," uvedl bez bližších podrobností pro Sport.cz Tomáš Klečka z agentury Nehoda Sport, která Nedvěda zastupuje.

Nedvěd v srpnu oslaví pětatřicáté narozeniny a podle svých slov se vážně rozhodoval, že kariéru ukončí. "Rozhodoval jsem se docela dlouho, ale po sezóně jsem si odpočinul a znovu našel chuť do fotbalu. V Juventusu mám ještě otevřený účet, rád bych mu pomohl zpět mezi italskou špičku a hlavně k postupu do Ligy mistrů, kam neodmyslitelně patří," vysvětlil v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Juventus nabízel kontrakt do roku 2009 

Nejlepší fotbalista Evropy z roku 2003 měl v Turíně platnou smlouvu do konce příští sezóny, jednání se týkala její podoby. "Vylepšili mi ji," podotkl stručně Nedvěd. "Bylo to jednání docela na dlouhé lokty, nebylo to nic jednoduchého a teď jsme o tom diskutovali dva dny a uzavřeli to až v úterý o půlnoci. Ale nakonec každá strana udělala nějaký kompromis a jsem moc rád, že to nakonec takhle dopadlo. Juventus si chtěl udržet mě, já chtěl zůstat tady, takže to bylo v tomhle ulehčené," doplnil blonďatý středopolař.

Vedení Juventusu prý Nedvědovi rovnou nabízelo, aby prodloužil kontrakt až do roku 2009. "Chtěli to, ale já to odmítl. Jsme domluveni tak, že si příští rok v březnu nebo v dubnu zase sedneme a zase si o mé budoucnosti promluvíme," uvedl Nedvěd.

Po letošní sezóně se prý probíral mnoha nabídkami, ale nakonec všechny smetl ze stolu. Hovořilo se hlavně o zájmu Interu Milán, dostaly se k němu ale i nabídky z jiných vyspělých evropských zemí. "A některé byly opravdu vynikající a finančně velmi zajímavé, což bych v mém věku už ani nečekal. Kdybych šel vyloženě za penězi, tak jdu pryč, ale to teď opravdu tu hlavní roli nehrálo. Z Juventusu jsem prostě jít nechtěl, ještě tady něco můžeme dokázat," poznamenal Nedvěd.

Ranieri přemlouval

Z jeho hlasu byly cítit velké odhodlání a motivace, Nedvěda prý hodně povzbudilo, že v kádru zůstali klíčoví hráči v čele s gólmanem Gianluigim Buffonem, záložníkem Maurem Camoranesim či kanonýrem Trezeguetem. "Hlavně s Buffonem jsem o dovolené často mluvil. Zůstal jsem tady i kvůli takovým kámošům, ještě s nimi něco chci odehrát," líčil Nedvěd.

Kádr Juventusu se mu už před novou sezónou zamlouvá, přestože byl Nedvěd po postupu do elitní soutěže spíše skeptický a viděl šance asi na umístění ve středu tabulky: "Juve" ale do obrany navíc získal Grygeru, portugalského reprezentanta Jorge Andradeho a také útočníka Vicenza Iaquintu, o dalších příchodech se jedná. "Vůbec to teď nevypadá špatně, posílili jsme hodně solidně a to možná ještě někdo dorazí. Naše vyhlídky budou daleko lepší, než jsem si po sezóně myslel," těšil se Nedvěd. "Boj na špici a postup do Ligy mistrů podle mě bude reálný," věřil Nedvěd.

Ten se chystá také na spolupráci s novým koučem, protože Didiera Deschampse vystřídal zkušený Claudio Ranieri. Také on si prý hodně přál Nedvědovo setrvání. "Docela mě lámal, jednou jsme se dokonce náhodou potkali na dovolené, protože jsme měli lodě jednu chvíli jen kousek od sebe. Pak mi i několikrát volal. Je příjemné, když cítíte, že za vámi trenér stojí," pochvaloval si tahoun Juventusu.

Teď jej čeká náročná letní příprava, která je v italských klubech proslulá svojí tvrdostí. Nedvěd sice v minulosti prohlašoval, že ji snáší každým rokem stále hůř, ale nyní jej prý vidina dřiny tolik nestraší.

"Sám jsem zvědavý, jak to zvládnu. Ale momentálně se cítím docela dobře, na dovolené jsem už běhal, vyrazil jsem i na hory do dvou a půl kilometrů, tělo se mi tam docela okysličilo," vyprávěl s úsměvem Nedvěd, který se před novou sezónou těší i na to, že si v Juventusu poprvé zahraje s krajanem. Reprezentačního beka Grygeru si prý veme pod "ochranná křídla". "Asi s ním budu na soustředění na pokoji. On je už hodně zkušený a dost samostatný, ale třeba uvítá, že mu v začátcích něco poradím," plánoval Nedvěd.

Reklama

Související témata: