Hlavní obsah

Groteskní oslava gólu. Fotbalista chtěl sundat dres, místo toho letěl k zemi

Řím/Praha

Poblázněný střelec předvedl legrační kreaci. Italský fotbalista Ciro Immobile zachraňoval domácí remízu Lazia proti Atalantě v poměru 3:3 až penaltou v úplném závěru sobotního střetnutí Serie A. Svůj druhý gól v síti hostujícího celku se devětadvacetiletý útočník rozhodl oslavit sundáním dresu. To se mu ale vůbec nevydařilo a k pobavení diváků se při snaze shodit svršek poroučel k zemi.

Foto: Angelo Carconi, ČTK/AP

Útočník Lazia Řím Ciro Immobile oslavuje jednu ze svých dvou proměněných penalt proti Atalantě Bergamo.

Článek

Účastník letošního ročníku Ligy mistrů Atalanta vedla o poločase už 3:0, když se dvakrát trefil Luis Muriel v rozmezí pěti minut a před odchodem do šaten navyšoval ještě Alejandro Gómez.

Flintu do žita se ale domácí fotbalisté hodit nechystali a fanouškům Lazia připravili na Stadio Olimpico parádní podívanou. Po přestávce z penalty snižoval Ciro Immobile. O minutu později přihrál i na další trefu Joaquina Correa. A když si hrdina zápasu Immobile postavil v nastavení míč na penaltový puntík podruhé, skončilo to třetí brankou.

Účastník mistrovství světa 2014 v Brazílii byl jak utržený z řetězu. Byl to jeho zápas. S oslavou to ale trochu přehnal. Sundání dresu se mu vůbec nepovedlo a místo svérázného gesta upadl na trávník. Radost mu to ale nejspíš nezkazilo, přestože za svou kreaci vyfasoval žlutou kartu.

Laziu patří po osmi odehraných kolech Serie A sedmá příčka s 12 body. Třetí Atalanta musí na kolaps a ztrátu tříbrankového vedení s římským celkem rychle zapomenout. Už v úterý čeká svěřence Giana Gasperiniho venkovní střetnutí s Manchesterem City v rámci 3. kola skupinové fáze Ligy mistrů.

Reklama