Hlavní obsah

Frustrovaný Ronaldo opustil stadion. Tři roky nikoho neobešel! kritizuje ho trenérská legenda

Turín/Praha

Dva zápasy v řadě skončily pro fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda předčasným odchodem z hrací plochy. Kouč Maurizio Sarri ho stáhl v minulém týdnu během zápasu Ligy mistrů proti Lokomotivu Moskva v 81. minutě. V nedělním šlágru italské Serie A proti AC Milán musel čtyřiatřicetiletý fotbalista přenechat místo na hřišti Paulu Dybalovi dokonce už v 55. minutě a místo na lavičku zamířil rovnou pryč ze stadionu. Na Ronalda se teď snáší vlna kritiky. Servítky si nebrala ani trenérská a hráčská legenda Fabio Capello.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Útočník Juventusu Cristiano Ronaldo střídá během zápasu Serie A proti AC Milán.

Článek

Juventus se do čela tabulky vrátil díky domácí výhře 1:0 proti AC Milán, když o osudu utkání rozhodl jedinou brankou Paulo Dybala. Ten se na hřiště dostal v 55. minutě duelu, když střídal trápícího se Cristiana Ronalda.

Pro hvězdu Staré dámy to bylo už druhé střídání v řadě. Už proti Lokomotivu ho přitom nesl velmi těžce. Tentokrát Ronaldo zamířil ze hřiště rovnou do šaten a následně opustil stadion. Po středečním utkání Ligy mistrů hovořil kouč Sarri o tom, že oporu týmu stáhl kvůli drobnému zranění kotníku a zdravotní indispozici potvrdil italský stratég i po duelu s AC Milán.

„Ronaldovi musíme poděkovat, protože se obětoval a byl tu s námi, přestože to pro něj bylo složité. Pro to, aby hrál dobře, udělal všechno, ale já jsem viděl, že na tom není dobře, a kvůli tomu jsem ho poslal dolů. Je přirozené, že hráči střídání nemají rádi. Speciálně v jeho případě, když tolik dřel, aby tu byl," řekl na pozápasové tiskové konferenci Sarri.

Někteří se ale rozhodli nadále nenašlapovat kolem hvězdy Juventusu po špičkách a otevřeně řekli, co si o Ronaldových výkonech poslední doby myslí. Jedním z nich je i Fabio Capello, bývalý reprezentant Itálie, hráč Juventusu a v neposlední řadě trenérská legenda světového formátu.

„Už tři roky nikoho neobešel," nebral si Capello žádné servítky v rozhovoru pro Sky Sport Italia. „Nelíbí se mi to, jak se choval, nebylo to pěkné. Musí zůstat šampionem, i když jde dolů ze hřiště," narážel třiasedmdesátiletý kouč na to, jakým způsobem Ronaldo v obou případech opouštěl hrací plochu.

„Uvnitř je stále šampionem, ale v Juventusu jsou další útočníci a ti teď dali krásné góly," měl Capello na mysli Dybalu a Douglase Costu. V závěru rozhovoru Capello vyzdvihl ještě Sarriho odvahu pětinásobného vítěze Ligy mistrů střídat.

„Cristiano toho dokázal hodně, ale teď to není on a musí se zotavit. Hlavně po fyzické stránce. Už neukazuje tu rychlost a dynamiku, kterou oplýval dříve," zakončil svou kritiku Capello.

Reklama

Související témata: