Hlavní obsah

Brankář Petr zřejmě přestoupí z Ostravy do Parmy

OSTRAVA

Ostravský fotbalový brankář Radek Petr je blízko přestupu do italské Parmy. Gólman české reprezentační dvacítky, která na nedávném mistrovství světa v Kanadě vybojovala senzační stříbro, by měl podle posledních informací v klubu účastníka Serie A uzavřít čtyřletou smlouvu.

Článek

Transfer je na nejlepší cestě. Baník už se s Parmou dohodl na podmínkách přestupu a Petrovi tím pádem nic nestojí v cestě. "Teď je to v podstatě otázka dohody hráč - klub. My jsme s Parmou domluveni, přestupu by už nemělo nic bránit," řekl ostravský generální manažer Werner Lička. Výši odstupného nespecifikoval, podle dobře informovaných zdrojů by Parma za dvacetiletého brankáře měla zaplatit v přepočtu přibližně deset miliónů korun.

Petr do jedné z nejslavnějších soutěží světa zamíří bez jediného ligového startu. Donedávna byl pro fotbalovou veřejnost neznámý, na jaře hostoval z Baníku v třetiligových Mutěnicích, ale dokázal na sebe upozornit v dresu reprezentační dvacítky. Kromě Parmy se o něj zajímala i Siena.

Čekání na návrat manažera

Krnovský odchovanec, který na Bazaly přišel předloni v zimě z Opavy, už má zkušenost s italským fotbalem. Před třemi lety byl na týdenní tréninkové stáži ve Fiorentině, ale i když si zachytal dokonce ve dvou přípravných zápasech, o přestupu se tehdy ještě nejednalo.

Momentálně je Petr na dovolené a čeká na zprávy svého agenta Zdeňka Nehody, který dolaďuje přímo v Itálii podmínky kontraktu. "I my čekáme, až se jeho manažer vrátí. Ještě dneska večer bychom si nad tím měli sednout a dotáhnout to," uvedl Lička.

Parma se v minulé sezoně do posledních kol úspěšně prala o záchranu v italské lize. V kádru má v současné chvíli tři brankáře; osmatřicetiletého Lucu Bucciho a dva Petrovy vrstevníky, osmnáctiletého Erose Corradiniho a jednadvacetiletého Fabia Virgiliho.

Reklama

Související témata: