Hlavní obsah

Příliš jasná výhra, končíš! Trenér italského týmu dostal unikátní vyhazov

Plácání po zádech, slova uznání a respektu? Ani náhodou! Kouč italského fotbalového mládežnického týmu ASD Invictasauro dostal vyhazov. Důvod? Jeho tým totiž vyhrál. A vyhrál moc. Drtivá nakládačka 27:0 totiž podle vedení týmu postrádala to hlavní. Respekt k soupeři.

Foto: Sport.cz

Mládežnický ASD Invictasauro své soutěži jasně kraluje

Článek

Své soutěži s přehledem kralují. Fotbalisté italského klubu ASD Invictasauro vedou ligu mládežnických týmů do 18 let, a tak ani duel s posledním týmem tabulky Marina Calcio neměl být pro lídra žádný problém.

A také že nebyl. Hráči ASD nastříleli nešťastnému soupeři sedmadvacet gólů, sami neinkasovali ani jednou. A právě výše výhry rozparádila vedení klubu tak, že trenér Massimiliano Riccini si vyslechl opravdu nečekaný ortel. Končíš!

Na nelítostného soupeře si po utkání stěžoval i sportovní ředitel poraženého týmu Tiberio Pratesi. Lídrovi prý chyběl jakýkoliv respekt k výrazně slabšímu protivníkovi.

Zesměšnění a nedostatek respektu

A s tím souhlasili i nadřízení Ricciniho. Trenér dle vedení klubu nevedl své svěřence k dostatečnému respektu k soupeři, čímž dovolil jeho zesměšnění a zároveň vzal mladým nadějím z řad poraženého celku radost z fotbalu.

"Byli jsme zaskočení tím, že náš juniorský tým porazil Marina Calcio 27:0. Velmi litujeme toho, co se stalo, protože naše mládežnické fotbalové hodnoty jsou úplně jiné a rozdílné. Vždy bychom měli respektovat svého soupeře a to se v tomto zápase nestalo," píše v oficiálním stanovisku šéf ASD Invictasauro Paolo Brogelli.

A tím neskončil. "Jako prezident se upřímně omlouvám našemu soupeři. Po dohodě s řediteli jsme se jednomyslně rozhodli, že propustíme trenéra Massimiliana Riccinho. Od našich trenérů vyžadujeme, aby nejen trénovali mladé hráče, ale především je vychovávali. A to se dnes nestalo," vysvětluje Brogelli.

V brance hráč z pole

Pod demolici Marina Calcio se podepsal nejen fakt výrazně rozdílné kvality obou kádrů, ale i absence řady hráčů v kádru poraženého týmu. Zmar dovršil fakt, že do branky se musel kvůli nemocným gólmanům postavit hráč z pole.

Své soupeře nešetřili ani v pondělním kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy hráči italského reprezentačního áčka, kteří deklasovali Arménii 9:1 a přiblížili se tak rekordní výhře 9:0 nad Spojenými státy z roku 1948.

Reklama

Související témata: