Hlavní obsah

Juventus si pojistil oporu. Bonucci se Staré dámě upsal až do roku 2024

Turín

Kapitán italské fotbalové reprezentace Leonardo Bonucci prodloužil smlouvu s Juventusem Turín do roku 2024. Dvaatřicetiletý obránce přišel do Turína v roce 2010 z Bari a těšil se zde ze sedmi titulů v Serii A. Jen sezonu 2017/18 strávil v AC Milán, kde dělal kapitána a proti Staré dámě se vymezoval. Brzy se však vrátil zpátky do jejího náručí...

Foto: Profimedia.cz

Hvězdný obránce Leonardo Bonucci prodloužil smlouvu s Juventusem do roku 2024.

Článek

Měl docela napilno. Azzurri v pondělí večer v kvalifikaci deklasovali Arménii 9:1 a přihlásili se k roli jednoho z favoritů EURO 2020.

„Určitě rosteme, ale potřebujeme další krok, abychom se dostali na úroveň čtyř nejlepších mužstev Evropy, která léta dominují. Musíme chodit do každého zápasu se stejným odhodláním. A na mistrovství Evropy je potřeba být v nejlepší fyzické i psychické kondici," míní Leonardo Bonucci, kapitán italské reprezentace, v níž odehrál 95 utkání a vstřelil sedm branek. Byl s ní druhý na ME 2012.

Jakmile se v úterý vrátil do klubu, prodloužil s Juventusem smlouvu. Také v něm dvaatřicetiletý obránce momentálně nosí kapitánskou pásku, protože další zkušený stoper Giorgio Chiellini je zraněný.

"Dnes je 19. listopadu, číslo mám devatenáct a navíc má narozeniny moje žena. Na tento den nikdy nezapomenu," řekl Bonucci po podpisu kontraktu společně s viceprezidentem klubu Pavlem Nedvědem. Za Juventus dosud odehrál Bonucci 376 utkání.

Po Bonuccim se Juventus chystá prodloužit smlouvy také brankáři Wojciechovi Szczesnému a záložníkovi Juanu Cuadradovi.

Reklama

Související témata: