Hlavní obsah

Problém pro Ronalda! Sarri ho vyřadil z kádru pro ligové utkání proti Bergamu

Turín/Praha

Válka pokračuje? Kouč Juventusu Turín Maurizio Sarri na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že k sobotnímu zápasu Serie A proti Atalantě Bergamo s týmem neodcestuje největší hvězda kádru Cristiano Ronaldo. Ten se v minulých dvou střetnutích Staré dámy s italským koučem dostal do křížku kvůli předčasnému střídání. To, jestli portugalský reprezentant bude hrát úterní duel Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid, se prý ještě uvidí.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Cristiano Ronaldo se objímá s koučem portugalské reprezentace Fernandem Santosem během kvalifikačního utkání s Litvou

Článek

Sarri stáhl hvězdného Ronalda ze hřiště v duelu Ligy mistrů proti Lokomotivu Moskva. Stejná situace se pak opakovala v utkání italské ligy proti AC Milán. Nasupený fotbalista tehdy uraženě opustil stadion ještě před závěrečným hvizdem. Trenérovi měl i nadávat. Teď zřejmě sklízí, co zasel.

Italský stratég mluvil diplomaticky o zdravotních problémech. Teď fotbalistu nenominoval k utkání Serie A proti Atalantě. Potvrdil to na předzápasové tiskové konferenci. „Cristiano se vrátil a necítí se úplně dobře. Na 99 % k zítřejšímu duelu nenastoupí. Ale uvidíme, jestli bude moc hrát později proti Atlétiku," sdělil novinářům Sarri.

Útočník odehrál za Portugalsko v minulém týdnu obě kvalifikační utkání o Euro 2020 proti Litvě a Lucembursku a vstřelil v nich čtyři branky. Ronaldo po nich promluvil k novinářům a vyjádřil se i k roztržce se Sarrim. „Každý ví, že nerad střídám, ale nehledejte v mých gestech nic zásadního. Nebyl jsem v poslední době úplně fit, a tak bylo logické, že mě trenér stáhl. Snažil jsem se pomoci Juventusu navzdory zranění, proto jsem nastoupil," vysvětlil Ronaldo.

Italská média v minulém týdnu přišla s tvrzením, že klub bude po své hvězdě žádat omluvu. Čtyřiatřicetiletý Ronaldo se měl kvůli tomu po reprezentační pauze sejít se sportovním ředitelem Fabiem Paraticim a s viceprezidentem klubu Pavlem Nedvědem.

Reklama

Související témata: