Hlavní obsah

Nepoučitelný Balotelli. Nový kouč vyřadil Zmrhalova spoluhráče z kádru

Brescia/Praha

Problémy se mu lepí na paty. Italský fotbalista Mario Balotelli to pod novým koučem Brescie Fabiem Grossem zřejmě nebude mít jednoduché. Jednačtyřicetiletý trenér, který poslední tým tabulky Serie A převzal před necelým měsícem, vyhodil známého průšviháře z tréninku a nenominoval ho ani k nedělnímu utkání proti AS Řím, který celek, v němž působí i české duo Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal, prohrál 0:3. Majitel klubu posléze ještě přilil olej do ohně.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Hvězda fotbalové Brescia Mario Balotelli.

Článek

Balotelli byl vyřazen z kádru pro venkovní duel na půdě AS Řím kvůli incidentu na tréninku. Bývalý fotbalista a současný trenér A mužstva Brescie Fabio Grosso ho měl vyhodit ze hřiště. Na následné tiskové konferenci pak novinářům sdělil, že tak učinil proto, že hráč nevyvíjel dostatečné úsilí.

„Já ve svých trénincích vyžaduji velkou intenzitu a vysoké tempo," řekl tehdy italský trenér. Když k tomu nedojde, jsem ještě tvrdší. On (Balotelli) se neřídil podle mých pokynů, tak jsem ho poslal pryč. Od určitého okamžiku je to na hráči, aby pomohl sám sobě," pustil se bez skrupulí do největší hvězdy kádru.

Olej do ohně později přilil ještě majitel klubu Massimo Cellino. Ten se k situaci ohledně hvězdného útočníka vyjádřil v pondělí ráno, den po venkovní prohře s AS, při které Balotelli neseděl ani na lavičce. Následně své výroky omlouval tím, že šlo o vtip, který nikdo nepochopil.

„Co po mně chcete abych vám o něm řekl. Je to černoch," šokoval přítomné novináře. „Pracuje na sobě, ale nebude to jednoduché. Zároveň si nemůžeme myslet, že jeden hráč spasí celý tým. To by pro kádr bylo špatné," dodal a spustil lavinu neutuchajících diskuzí. Vzhledem k zažehnutému italskému problému s rasismem na stadionech se nejednalo o dvakrát diplomatické vyjádření. Zvlášť v případě Balotelliho, který byl nedávno terčem rasistických urážek fanoušků.

Fotbalisté Brescie jsou se sedmi body posledním týmem Serie A. V pěti posledních duelech italské ligy si připsali pět porážek. Zatím není jisté, jestli se devětadvacetiletý Ital v dresu Brescie ještě vůbec někdy objeví. Podle zámořských médií o něj projevil zájem klub Toronto FC hrající MLS.

Reklama