Hlavní obsah

Hráčská unie FIFPro se zastala potrestaných fotbalistů Neapole

Hráčská unie FIFPro zkritizovala úmysl majitele SSC Neapol potrestat fotbalisty vysokou pokutou kvůli listopadové vzpouře proti týdennímu pobytu v tréninkovém centru. Podle organizace je finanční postih neoprávněný.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Neapole (ilustrační foto).

Článek

Majitel klubu Aurelio De Laurentiis začátkem listopadu nařídil hráčům kvůli špatným výsledkům setrvat týden v hotelu, což však fotbalisté po třech dnech odmítli a vrátili se domů. De Laurentiis jim proto podle médií udělil pokutu v celkové výši 2,5 milionu eur.

Většina hráčů kvůli tomu přijde o 25 procent z listopadového platu, Organizátor rebelie a kapitán Lorenzo Insigne spolu s Brazilcem Allanem, který se pohádal s majitelovým synem a viceprezidentem klubu, přijdou o polovinu výplaty. Fotbalistů se zastala FIFPro s tím, že podle kolektivní smlouvy nemůžou pokuty přesáhnout 25 procent.

"Hráči nemůžou být trestáni jen proto, že zápas nedopadne podle představ vedení," stojí v prohlášení FIFPro. "Fotbalisté stejně jako jiní zaměstnanci mají právo na soukromí. Zejména v době, kdy je termínová listina nabitá zápasy, kvůli kterým často odjíždějí od rodin," dodala organizace.

Reklama

Související témata: