Hlavní obsah

Lazio Řím - Juventus 3:1Ronaldo Juventus nespasil, Stará dáma poprvé padla. Neapol čeká devět zápasů na výhru

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu nezvládli druhé utkání po sobě, ve šlágru 15. kola italské ligy prohráli s Laziem 1:3 a v tabulce zůstali druzí. Neapol remizovala na hřišti Udine 1:1 a prodloužila tak sérii bez výhry na devět zápasů. Loňský vicemistr Serie A čeká na výhru v soutěžním utkání od 23. října, kdy triumfoval v utkání Ligy mistrů v Salcburku 3:2.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo a Gonzalo Higuain nemohli být s průběhem zápasu spokojeni

Článek

Juventus otevřel skóre zásluhou střely Cristiana Ronalda, třetího fotbalisty v hodnocení ankety Zlatý míč. Římský celek odpověděl těsně před pauzou, centr na zadní tyč poslal do sítě Luiz Felipe.

"Staré dámě" se utkání výrazně zkomplikovalo v 69. minutě, kdy dostal červenou kartu za zákrok na unikajícího soupeře Juan Cuadrado. Domácí využili početní výhody už po třech minutách, na vysoký lob za obranu si naběhl Sergej Milinkovič-Savič.

Výhru Lazia mohl potvrdit v 79. minutě Ciro Immobile, jeho penaltu však brankář Wojciech Szczesny chytil. Do finální podoby tak skóre upravil až v páté nastavené minutě domácí Felipe Caicedo. Juventus v ligové sezoně prohrál poprvé.

Neapol stále čeká na výhru

Udine šlo do vedení v 32. minutě, když se z protiútoku trefil Kevin Lasagna. Hosté srovnali dvacet minut před koncem díky střele Piotra Zieliňského.

Ve vyhroceném utkání udělil sudí sedm žlutých a jednu červenou kartu, kterou dostal za nesportovní chování mimo hřiště neapolský Nikola Maksimovič. Za domácí tým na šest minut nastoupil Antonín Barák.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Bergamo - Hellas Verona 3:2
Branky: 44. Malinovskij, 64. Muriel z pen., 90.+3 Djimsiti - 23. a 57. Di Carmine
Udine - Neapol 1:1
Branky: 32. Lasagna - 69. Zieliňski
Lazio Řím - Juventus Turín 3:1
Branky: 45.+1 Luiz Felipe, 74. Milinkovič-Savič, 90.+5 Caicedo - 25. Ronaldo

Reklama

Související témata: