Hlavní obsah

Fandové AC Milán nemůžou do Janova, hrozí jim tam nebezpečí

JANOV

Fotbalisté AC Milán se v nedělním zahajovacím utkání italské ligy na hřišti FC Janov budou muset obejít bez podpory svých fanoušků. Těm totiž ve městě hrozí nebezpečí, protože není vyloučeno, že by se domácí příznivci pokusili pomstít smrt Vincenza Spagnola. Ten zemřel právě při bitce s fanoušky AC před dvanácti lety a kluby se od té doby neutkaly. Diváci z Milána se proto na nedělní duel z preventivních důvodů nedostanou.

Článek

"Udělat takové rozhodnutí po dvanácti letech je prohra. Ale bohužel jsme měli nějaké znepokojivé signály," řekl janovský prefekt Giuseppe Romano. Nechtěl být konkrétnější, ale zřejmě narážel na skutečnost, že se v blízkosti janovského stadionu nedávno objevily nápisy, které milánským fandům Spagnolovu smrt připomínaly a naznačovaly možnost odvety.

Původně se počítalo s tím, že janovský klub, který se do Serie A vrací po dlouhých dvanácti letech, uvolní Milánu přes dvě tisícovky vstupenek, nakonec to ale dopadlo jinak. "Pokud někteří milánští fanoušci opravdu chtějí do Janova přicestovat, pak se policie postará o to, aby nepřišli do kontaktu s příznivci Janova," dodal Romano.

Reklama

Související témata: