Hlavní obsah

Juventus začal vysokou výhrou, Nedvěd byl u čtyř branek

Český fotbalista Pavel Nedvěd se vydatnou měrou podílel na vydařeném vstupu Juventusu Turín do italské nejvyšší soutěže, když byl u čtyř branek při sobotním vítězství 5:1 nad Livornem. Tři góly vstřelil francouzský útočník Trezeguet, další dvě přidala letní posila Iaquinta.

Článek

Juventus, který se do Serie A vrátil po roce stráveném v druhé lize, hned na začátek sezóny ukázal, že je s ním potřeba počítat v boji o nejvyšší příčky. První branka přišla po půlhodině hry, kdy Nedvěd s Del Pierem nakrátko rozehráli roh a následný centr usměrnil hlavou do sítě Trezeguet. Na 2:0 pak z penalty zvýšil Iaquinta, když byl faulován při snaze zužitkovat Nedvědův centr.

Bývalý český reprezentant byl také blízko vstřelené branky, ovšem jeho střelu nechtě tečoval Iaquinta a hned ve svém prvním ligovém zápase za Juventus dal druhý gól. V závěru pak navíc po rychlém protiútoku připravil trefu pro Trezegueta, který uzavřel hattrick v nastaveném čase, když míč vybojoval Nedvěd a přes Nocerina se míč dostal až k francouzskému reprezentantovi. Livorno snížilo až v samém závěru, když využilo menší koncentrace domácích hráčů.

Druhý český fotbalista v barvách Juventusu Zdeněk Grygera v sobotu kvůli zranění nenastoupil.

Lazio remizovalo s Turínem

Nový ročník italské ligy začal remízou 2:2 mezi Laziem Řím a FC Turín. V utkání se oba soupeři vystřídali ve vedení. Na gól největší hvězdy hostů Rosiny nejprve odpověděli domácí útočníci Panděv s Rocchim, ani Lazio se však z náskoku dlouho neradovalo, protože třiačtyřicetiletého veterána v jeho brance Ballottu překonal Vailatti.

Itálie - 1. kolo:
Lazio Řím - FC Turín 2:2 (56. Panděv, 61. Rocchi - 33. Rosina, 68. Vailatti), Juventus Turín - Livorno 5:1 (29., 87. a 90.+3 Trezeguet, 71. z pen. a 86. Iaquinta - 90.+5 Loviso).

Reklama

Související témata: