Hlavní obsah

Sivok: Proti Irům bychom měli hrát po zemi

Není to tak dlouho, co Tomáš Sivok předváděl své dovednosti v pražské Spartě. Nyní obléká dres italského Udine a ke svým dosavadním třem startům za českou reprezentaci by si rád připsal čtvrtý. Ta možnost může přijít již ve středu. Ve klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy hostí Česká republika ostrovní Irsko.“Až bude potřeba vyztužit zálohu, budu platný,“ zhodnotil své šance Sivok.

Článek

Jak citelná bude absence vykartovaného Kollera proti Irsku ?

Honza Koller dával spoustu gólů. Dokázal to i tím, že se dostal na tu metu padesáti gólů. Má ohromnou sílu. Je to pro nás velká ztráta herně i mentálně. Na hřišti je psychicky silný. On by dokázal irské obránce pěkně potrápit.

Co očekáváte od vašeho středečního soupeře?

Video jsme si ještě nepouštěli. Záměrem by mělo být hrát po zemi. Ale nevím, v jakém složení nastoupíme. Sestava je na trenérovi.

Jaké to pro vás je, když nemáte jistotu základní sestavy?

Pro mě je čest, že tady můžu s hráči vůbec být. Je dobré vrátit se opět do Čech. Vnímám to tak, že jsem ještě mladý. Na svoji příležitost si počkám.

Jak byste zhodnotil vaše současné působiště v Udine?

Jsme mladý tým. Věkový průměr máme asi 23 let. Po dvou zápasech, které nám vyšly, jsme létali v oblacích. Hráči už se viděli někdo v Champions League nebo v boji o titul. Není tam nikdo, kdo by to usměrnil, jako třeba tady v reprezentaci nebo na Spartě. Je tam spousta kluků, co se chtějí ukázat. Místo toho by ale měli vytvořit tým.

A jak vycházíte s hráči?

Nevěřil jsem, když mi lidé říkali, že se tam každý stará jen sám o sebe. Máme tam takový východní blok. Jsou tam Rusové a Slovinec. Oni mají jinou mentalitu než Italové. Taky chtějí občas někam zajít nebo si jen popovídat.

Co říkáte na úspěch Slavie v podobě postupu do Ligy mistrů?

Slavia je pro mě příjemným překvapením. Je u nich vidět výborná práce trenéra Jarolíma, který dokázal sestavit mužstvo tak, aby táhlo za jeden provaz. Určitě jim to přeji. Není to dobré jen pro Slavii, ale taky pro Spartu. Když se jim podaří zvednout český koeficient, tak by potom ani Sparta nemusela narazit na tým jako je třeba Arsenal.

Jste v kontaktu ještě s někým ze Sparty?

Jsem velký kamarád s Karolem Kiselem. Spolu si voláme dvakrát týdně, takže mám výborný přehled o tom, jak to tady funguje.

Reklama

Související témata: