Hlavní obsah

Lukáš Jarolím: Za remízu jsem se odměnil výletem k moři

Český fotbalový záložník Lukáš Jarolím se svým novým klubem, italskou Sienou přišel o senzační vedení proti AC Milán až v nastavení, v němž vyrovnal Nesta. Siena i přesto získala svůj první bod v ligovém ročníku. Ex-slávistický kapitán odehrál 87 minut. "S výkonem panovala spokojenost, ne tak s výsledkem," říká. Se životem v Itálii se pomalu sžívá a těší ho, že zatím cítí podporu nového trenéra Mandorliniho.

Článek

V sobotu váš tým nečekaně obral o body AC Milán a o výhru jste přišli až v nastavení. Hráli jste tak dobře?

Před zápasem jsme v úspěch moc nevěřili. Ale nakonec jsme hráli velmi slušně a s předvedeným výkonem panovala spokojenost. Menší už pochopitelně s výsledkem, protože jsme o vítězství přišli. Ale po dvou zápasech bez bodu jsme potřebovali uspět a máme alespoň bod. Možná si tímhle výsledkem získáme respekt, ale musíme výkon potvrdit v dalších zápasech se slabšími soupeři.

Jak padl vyrovnávací gól?

Po standardní situaci z pravé strany náš obránce odehrál míč jen do dalšího beka a balón se odrazil k volnému Nestovi, který ho uklidil pod břevno.

Odehrál jste 87 minut. Jak jste byl se svým výkonem spokojen?

V prvních pěti deseti minutách jsem byl nervózní. Vždyť před půl rokem bych o angažmá v Itálii ani nesnil. Ale pak to ze mě spadlo. Hráli jsme solidní fotbal, hodně nás uklidnil vedoucí gól. Pro mě je každý zápas důležitý. Jsem na začátku a musím si vybudovat pozici. A ta je momentálně, alespoň myslím, celkem solidní. Včetně poháru jsme hráli čtyři zápasy a vždy jsem byl v základní sestavě.

Mluvil jste o své situaci s trenérem? Říkal vám, jak je spokojen s vašimi výkony?

Ne. On na takové pohovory moc není. Dělá hodně překvapivé tahy. Třeba se celý týden chystáme na utkání v určité sestavě a on pak těsně před zápasem udělá korektury.

Jak jste remízu s AC Milán oslavil?

V neděli jsme dostali volno, tak jsem se odměnil výletem k moři. Mám to asi sto kilometrů a počasí je zatím skvělé, takže jsem vyrazil užít si volna a odpočinout si.

Už jste se v Itálii zabydlel?

Ještě jsem na hotelu, ale nejpozději v úterý bych se měl stěhovat. Našel jsem si místo v bytovém komplexu kousek od města, kde je klid a také bazén. A město samotné je nádherné, hodně historické. Taková malá Praha…

A pokročil jste s italštinou?

Od tohoto týdne mám učitele. Já i další cizinci, kteří do klubu přišli v létě. Ale fotbalovým výrazům rozumím bez problémů a i v restauracích nebo obchodech se domluvím.

V klubu jste jediný Čech. S kým si nejvíce rozumíte?

Během celého soustředění jsem byl na pokoji s řeckým brankářem Eleftheropulosem. Je v Itálii už čtyři roky, umí skvěle italsky i anglicky, takže jsme se bez problémů domluvili. Celkově je atmosféra v klubu skvělá.

Reklama

Související témata: