Hlavní obsah

Inter vyhrál v Římě a sesadil AS z prvního místa

Fotbalisté Interu Milán vyhráli v souboji dvou dosud neporažených týmů italské ligy na hřišti AS Řím 4:1 a svého soupeře sesadili z prvního místa. Klíčovým okamžikem byla 28. minuta, v níž Giuly zastavil unikajícího Ibrahimovice faulem a dostal červenou kartu. Sudí nařídil penaltu, kterou sám švédský útočník proměnil.

Článek

Domácí sice i v oslabení hned po změně stran vyrovnali zásluhou Perrotty, ale pak je v rozpětí čtyř minut srazily dva góly argentinských hvězd Crespa a Julia Cruze, které trenér Mancini poslal na hřiště v úvodu druhého poločasu. Výhru obhájce titulu pak zpečetil Kolumbijec Cordoba.

Mezi oba soupeře se vklínila Fiorentina po večerním vítězství 3:0 v Livornu. Hrdinou zápasu byl argentinský útočníkOsvaldo, který svůj debut v Serii A vyšperkoval dvěma góly. Na čistém kontě měl podíl i Tomáš Ujfaluši. Domácí se bránili poslední půlhodinu bez vyloučeného záložníka Lovisa, navíc v poločase byl vykázán z lavičky jejich trenér Orsi za protesty.

Itálie - 6. kolo:
AS Řím - Inter Milán 1:4 (53. Perrotta - 29. Ibrahimovic z pen., 57. Crespo, 60. Cruz, 68. Cordoba), Livorno - Fiorentina 0:3 (45. a 67. Osvaldo, 69. Santana).

Reklama

Související témata: