Hlavní obsah

AC Milán opět zklamal, v Turíně se rvali fanoušci

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán ani v 6. kole Serie A nepřesvědčili a v domácím duelu s Catanií vybojovali jen remízu 1:1, když až ve druhém poločase srovnal z penalty Kaká. Úřadující vítězové Ligy mistrů tak klesli na jedenáctou příčku tabulky.

Článek

„Bohužel máme problém hrát s malými týmy. Jejich defenzivní styl nám nevyhovuje, na San Siru je navíc každý hostující celek extrémně namotivovaný. Nemám o nás ale strach. V úvodu sezóny se nám nedařilo často, ale vždy jsme se z toho dokázali dostat,“ prohlásil po nepovedeném utkání Alessandro Nesta.

Mnohem víc důvodů k radosti měli hráči konkurenčního Interu, kteří si zastříleli na půdě AS Řím a pojistili své vedoucí postavení v tabulce. "Jsme ve formě a po zásluze v čele tabulky. Jsme nejsilnější tým v Itálii. Teď ještě přenést úspěšné vystoupení i do Ligy mistrů," řekl Hernán Crespo před úterním bitvou s PSV Eindhoven.

Trezeguet spasil Juventus 

Drama až do poslední chvíle nabídlo nedělní turínské fotbalové derby mezi FC a Juventusem. Radost z vítězství si nakonec užili hráči Staré dámy, když bezbrankový stav zlomil až v 90. minutě David Trezeguet. „Dostali jsem se do vedení až v poslední minutě, ale podobné zápasy jsou zkrátka speciální. V derby vůbec nejde o postavení v tabulce nebo styl hry. Soupeř s námi sehrál vyrovnanou partii a v prvním poločase nás dostal několikrát pod tlak,“ řekl francouzský fotbalista po utkání na adresu hráčů FC.

Derby v Turíně mělo ovšem i stinnou stránku. Zápas provázely rozsáhlé výtržnosti fanoušků, několik stovek příznivců obou týmů se před večerním utkáním porvalo u stadiónu a pořádek sjednala policie až s pomocí slzného plynu. V cele předběžného zadržení skončilo podle pondělního listu Gazzetta dello Sport 40 osob, tři utrpěly zranění.

Podobné násilnosti poznamenaly před týdnem i jiné derby v italské lize mezi janovskými kluby Sampdoria a FC. V Turíně byla situace ještě horší, na poslední chvíli policie zabránila útoku fanoušků Juventusu na klubový autobus domácích. Chuligáni ale poškodili spoustu aut v okolí stadionu a zapálili odpadkové koše. Napadli i televizní štáb, který situaci filmoval. Dva technici byli odvezeni do nemocnice a přišli o kameru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články