Hlavní obsah

Del Piero bude v Juventusu pokračovat do roku 2010

Po několikaměsíčním vyjednávání přece jen prodloužil italský fotbalista Alessandro Del Piero smlouvu v Juventusu. Ikona turínského týmu, jež nosí černobílé barvy od roku 1993, podepsala v úterý pozdě večer nový kontrakt až do roku 2010.

Foto: ČTK/AP

Alessadro Del Piero z Juventusu Turín

Článek

Del Pierova smlouva měla vypršet na konci této sezóny, nicméně obě strany se nějaký čas nemohly shodnout na formě pokračování. Kapitánovi "Staré dámy" podle zpráv tisku vadilo, že po něm vedení klubu chtělo, aby v rámci úspornější politiky slevil ze svého platu.

To se také částečně stalo - místo dosavadních 4,5 miliónu eur by si měl mistr světa z Německa podle Gazzetty dello Sport vydělat v sezóně 2008/9 rovné čtyři milióny, rok nato o 300 tisíc méně.

"Dnes jsem udělal důležité rozhodnutí pro mou kariéru a můj život. Juventus mi dal mnoho a těším se s ním na další výhry," uvedl na webové stránce klubu dvaatřicetiletý Del Piero, jenž stejně jako Pavel Nedvěd, Gianluigi Buffon či David Trezeguet zůstal v Juventusu i poté, co byl klub v roce 2006 za účast v korupční aféře přeřazen do druhé ligy.

Reklama

Související témata: