Hlavní obsah

Neapol zdolala Juventus díky dvěma gólům z penalt

ŘÍM

Kvůli dvěma kontroverzním penaltám v rozmezí osmi minut prohráli fotbalisté Juventusu Turín v sobotním duelu italské ligy na hřišti Neapole 1:3 a přišli tak o možnost dotáhnout se na lídra ligy Inter Milán. "Stará dáma" nastoupila bez české hvězdy Pavla Nedvěda, který si odpykává dvouzápasový trest za úder loktem, reprezentační obránce Zdeněk Grygera odehrál za turínský celek 75. minut.

Foto: ČTK/AP

Alessadro Del Piero byl na hřišti Neapole jediným střelcem Juventusu Turín.

Článek

První poločas utkání se obešel bez branek, vše ale fanouškům vynahradil začátek druhé půle. Pouhých 38 vteřin po přestávce otevřel skóre čerstvý otec Alessandro Del Piero, kterému se před čtyřmi dny narodil syn Tobias. Ve 49. minutě už ale bylo vyrovnáno, když se trefil Walter Gargano.

Poté musel být ošetřován Grygera, který na chvíli opustil hřiště po srážce hlav se soupeřem, protože krvácel z nosu.

K první kontroverzní penaltě se dostala Neapol v 62. minutě. Giorgio Chiellini vypíchl míč Lavezzimu, který upadl a sudí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Maurizio Domizzi. Stejný hráč se dostal ke slovu po osmi minutách, když Zalayeta upadl v souboji s hostujícím brankářem Buffonem a rozhodčí navzdory mohutným protestům hráčů Juventusu, podle kterých šlo o simulování, nařídil další penaltu.

Ve druhém dnešním utkání si fotbalisté FC Turín připsali důležité vítězství 2:0 nad Cagliari. Výhra je poslala na desáté místo v tabulce, zatímco hostující celek zanechala na 15. příčce, jen dva body od sestupového pásma.

Itálie - 9. kolo
Neapol - Juventus 3:1 (62. a 70. Domizzi oba z pen., 49. Gargano - 46. Del Piero), FC Turín - Cagliari 2:0 (71. Rosina, 86. vlastní Ferri).

Reklama

Související témata: