Hlavní obsah

AC Milán prohrál s AS Řím a je až třináctý

MILÁN

Fotbalisté AC Milán nezvládli šlágr 9. kola italské ligy a prohráli s AS Řím 0:1 brankou Vučiniče. Milán doma nevyhrál již půl roku a na vítězství na San Siru čeká osm utkání. Z devíti zápasů v této sezóně získal pouhých deset bodů, za což mu patří až třinácté místo.

Článek

Utkání bylo dlouho vyrovnané, ovšem domácí nezvládli závěr zápasu. V 72. minutě neuhlídali Vučiniče, který hlavou vstřelil jedinou branku zápasu. Přitom do základní sestavy se dostal až díky zranění kapitána AS Tottiho. Deset minut před koncem mohli Římané přidat pojistku, ovšem pokutový kop za faul Ambrosiniho, který byl rovněž vyloučen, neproměnil De Rossi. Milánští, kteří nastoupili bez zraněného Marka Jankulovského, však nabídnutou šanci vyrovnat v početní převaze nevyužili.

Pouze bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Fiorentiny v Janově. Přišli tak o šanci dostat se na druhé místo před AS Řím, na který ztrácejí jediný bod. Celé utkání odehrál v hostujícím dresu český obránce Tomáš Ujfaluši, který viděl žlutou kartu.

Fiorentina, hrající ve stejné skupině Poháru UEFA jako Mladá Boleslav, se nastoupila v sestavě: Frey - Ujfaluši, Gamberini, Kroldrup, Pasqual - Semioli, Donadel, Kuzmanovič (63. Liverani), Montolivo - Mutu (81. Osvaldo), Pazzini (73 Vieri).

Obhájce titulu Inter Milán potřetí v sezoně remizoval, když v Palermu hrál bez branek. Nadále však vévodí tabulce, kde má tříbodový náskok před AS Řím.

Udine překvapivě zvítězilo na hřišti Lazia Řím, kde jedinou branku zápasu vstřelil dvanáct minut před koncem ghanský útočník Asamoah. Severoitalský celek se tak dostal na páté místo v tabulce. Od 26. minuty hrál za vítěze také český obránce Tomáš Zápotočný. Jeho spoluhráč Tomáš Sivok nebyl ani mezi náhradníky.

Výsledky - 9. kolo:
AC Milán - AS Řím 0:1 (72. Vučinič), Catania - Sampdoria Janov 2:0 (1. Mascara, 42. Martinez), Empoli - Bergamo 0:1 (75. Doni), Lazio Řím - Udine 0:1 (78. Asamoah), Palermo - Inter Milán 0:0, Parma - Livorno 3:2 (7. Morrone, 53. Paci, 74. Morfeo - 23. a 49. z pen. Tavano), Siena - Reggina 0:0, FC Janov - Fiorentina 0:0.

Reklama

Související témata: