Hlavní obsah

Fiorentina vyhrála na hřišti Lazia Řím brankou Pazziniho

ŘÍM

Už na druhou příčku tabulky italské ligy se vyhoupli fotbalisté Fiorentiny zásluhou sobotní výhry 1:0 na hřišti Lazia Řím. Jedinou branku zápasu vstřelil Pazzini. Fiorentina tak v tabulce předstihla AS Řím, který však má utkání k dobru.

Článek

Fiorentina byla od začátku zápasu aktivnějším týmem, ovšem do šancí se nedostávala. Pomohla jí až chyba domácího brankáře Balloty. Nejstarší hráč soutěže při snaze zachránit svůj tým před rohovým kopem zpracoval míč pro Pazziniho, který neměl problém trefit prázdnou branku. Tato chyba se tak stala rozhodujícím okamžikem duelu, jelikož zbytek zápasu se odehrál především ve středu hřiště bez větších střeleckých možností.

Hosté, kteří se v Poháru UEFA utkají s Mladou Boleslaví, si dnes museli poradit s absencí českého obránce Tomáše Ujfalušiho, jenž stál kvůli žlutým kartám. Největší hvězda Mutu pak odehrála jen posledních dvacet minut, jelikož po sérii zápasů cítí velkou únavu. Po posledním utkání s Neapolí dokonce Mutu usnul přímo v šatně.

Trenér Fiorentiny tak měl dnes k dispozici sestavu: Frey - Kröldrup, Gamberini (19. Dainelli), Potenza, Pasqual - Donadel, Liverani, Montolivo, Kuzmanovič (52. Pazienza) - Osvaldo (68. Mutu), Pazzini.

Vítěz Ligy mistrů AC Milán nedokázal překonat obranu FC Turín a zápas skončil bezbrankovou remízou, po níž se milánský celek posunul na sedmé místo. Český reprezentant Marek Jankulovski v domácí sestavě kvůli zranění kolena chyběl.

Itálie - 11. kolo:
Lazio Řím - Fiorentina 0:1 (19. Pazzini), AC Milán - FC Turín 0:0.

Reklama

Související témata: