Hlavní obsah

Inter Milán se prý znovu chystá ulovit Rosického

Kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického se prý v lednovém přestupovém termínu pokusí získat Inter Milán. Podle listu Daily Mail je mistr italské ligy ochoten za sedmadvacetiletého záložníka zaplatit deset miliónů liber (zhruba 320 miliónů korun).

Článek

Zástupci Interu sledují Rosického delší dobu. V létě prý chtěli nabídnout londýnskému velkoklubu pohasínající brazilskou hvězdu Adriana výměnou za českého hráče, který by mohl nahradit portugalského tvůrce hry Luíse Figa, jehož kariéra se pomalu chýlí ke konci. Bývalý nejlepší fotbalista světa si navíc nedávno po faulu Pavla Nedvěda zlomil nohu a je nejméně na dva měsíce mimo hru.

Rosický přišel do Arsenalu loni v létě před mistrovstvím světa. Angažmá mu v poslední době kazí častá zranění, jinak je však v Londýně velmi spokojen. I podle Daily Mailu by nejspíš nebyl přesunu do Milána příliš nakloněn.

Arsenal by však mohl na transakci vydělat, neboť za něj Borussii Dortmund zaplatil 6,8 miliónu liber. Navíc v lednu se kouč Arséne Wenger chystá koupit dvaadvacetiletého talentovaného Chorvata Luku Modriče, jenž by mohl být náhradou za Rosického.

Reklama

Související témata: