Hlavní obsah

Juventus zaplatí za rasismus fanoušků půl miliónu

ŘÍM

S pokutou odešli zástupci turínského Juventusu od disciplinární komise italského fotbalového svazu, před níž se v pondělí zodpovídali z rasistických nadávek diváků na adresu hráče Interu Milán Zlatana Ibrahimovice. Pokřik fanoušků o "špinavém cikánovi" přijde Juventus na 20 000 eur (asi 530 tisíc korun), přitom mu hrozil ještě tvrdší postih.

Článek

Ibrahimovic se stal terčem nadávek při vzájemném ligovém utkání 4. listopadu. Švéd se srbskými kořeny nebyl jedinou obětí podobných pokřiků, o den dříve nadávali Rumunovi Adrianu Mutuovi fanoušci římského Lazia.

Rasistické nadávky jako by byly předzvěstí násilností následujícího víkendu. Tehdy se na dálničním odpočívadle střetli výtržníci hlásící se právě k Juventusu a k Laziu, načež jeden z nich padl za oběť střele zasahujícího policisty. Řím poté ovládly výtržnosti mstících se hooligans.

Italská média už dříve odhadovala, že by oba kluby mohly být za rasismus svých fanoušků potrestány ještě výraznějšími pokutami nebo uzavřením minimálně části stadiónu. Lazio zatím na trest za nadávání Mutuovi čeká.

Reklama

Související témata: