Hlavní obsah

Fiorentina s uzdraveným Ujfalušim nestačila na Inter Milán

ŘÍM

Fotbalisté Fiorentiny ve 14. kole italské ligy doma nestačili na obhájce titulu Inter Milán a prohráli 0:2. Soupeři Mladé Boleslavi ze základní skupiny Poháru UEFA nepomohl k bodům ani návrat českého obránce Tomáše Ujfalušiho, který po zranění odehrál celé utkání s kapitánskou páskou. Fiorentina zůstala pátá, zatímco Inter si udržel tříbodový náskok v čele tabulky.

Článek

Tým z Florencie zaspal úvod zápasu. Již v sedmé minutěIbrahimovic přistrčil míč doleva na Jimeneze, který křížnou ranou otevřel skóre. Krátce před změnou stran zaúřadoval Ibrahimovic podruhé, když tentokrát našel Cruze, který neměl problém zvýšit náskok.

Trenér Prandelli dal prostor sestavě: Frey - Ujfaluši, Potenza, Dainelli, Pasqual - Donadel, Semioli, Liverani (69. Santana), Kuzmanovič (46. Jörgenson) - Mutu, Pazzini (46. Vieri).

Ani hráčům Udine nepomohla účast českého obránce. Tomáš Zápotočný nedokázal stejně jako jeho spoluhráči v obraně zabránit dvěma úderům AS Řím, který šel v poločase do šaten s vedením 2:1. V druhém poločase, do kterého již český bek nezasáhl, se Udine samo připravilo o šanci na vyrovnání, když v rozmezí jediné minuty přišlo o dva vyloučené hráče. Žádná další branka nepadla, a tak výhru slavil úřadující vicemistr, díky čemuž se v tabulce odpoutal od dnešního soupeře.

Alespoň bod mohl slavit třetí z českých hráčů, kteří dnes zasáhli do hry. Lukáš Jarolím odehrál posledních 25 minut v dresu Sieny, která remizovala 1:1 s Laziem Řím.

Itálie - 14. kolo:
AS Řím - Udine 2:1 (10. Juan, 27. Taddei - 12. Quagliarella), Bergamo - Neapol 5:1 (6. Floccari, 21. Langella, 36. Doni, 47. Carrozzieri, 73. Pinto - 60. Sosa), Cagliari - Livorno 0:0, Catania - Palermo 3:1 (28. Mascara, 41. Spinesi z pen., 90. Martinez - 63. Caserta), Fiorentina - Inter Milán 0:2 (7. Jimenez, 44. Cruz), Parma - Empoli 1:0 (20. Paci), Siena - Lazio Řím 1:1 (32. Maccarone - 23. Panděv), FC Turín - FC Janov 1:1 (57. Lanna - 47. Borriello).

Reklama

Související témata: