Hlavní obsah

Fotbalový Juventus s Nedvědem porazil v Římě Lazio

ŘÍM

Fotbalisté Udine podlehli v sobotním utkání 16. kola Serie A na půdě sicilské Catanie 0:2 a nevyužili možnosti stáhnout ztrátu na vedoucí týmy. O jejich prohru se postaral dvěma góly osmadvacetiletý útočník Giuseppe Mascara. Juventus s českým záložníkem Pavlem Nedvědem zvítězil na půdě římského Lazia 3:2. Turínský celek se posunul na druhé místo v tabulce, jeho konkurenti mají ale zápas k dobru.

Článek

Čeští hráči ve službách Udine Tomáš Sivok a Tomáš Zápotočný se při prohraném utkání v Catanii nevešli ani na lavičku náhradníků.

V utkání Lazia Řím s Juventusem Turín se v hostujícím dresu představil bývalý český reprezentační kapitán Pavel Nedvěd a pomohl svému týmu k vítězství 3:2. Nedvěd ale na Olympijském stadiónu v Římě, na němž v letech 1996 - 2001 při svém angažmá v Laziu působil, odehrál jen první poločas. Poté jej vystřídal Portugalec Tiago Mendes. Další český hráč Zdeněk Grygera zůstal celý zápas jen na střídačce Juventusu.

"Starou dámu" poslal ve 29. minutě do vedení francouzský kanonýr Trezeguet, ale domácí Panděv ještě do poločasu vyrovnal. Po změně stran se ale dvakrát trefil hostující kapitán Del Piero, Makedonský reprezentant Panděv svou druhou brankou v konci zápasu již pouze korigoval.

Serie A - 16. kolo:
Catania - Udine 2:0 (8. a 86. Mascara), Lazio Řím - Juventus Turín 2:3 (36. a 90. Panděv - 48. a 70. Del Piero, 29. Trezeguet).

Reklama

Související témata: