Hlavní obsah

Soupeř fotbalistů Mladé Boleslavi nevyhrál ani v Janově

ŘÍM

Fotbalisté Fiorentiny nastoupí do čtvrtečního utkání Poháru UEFA s Mladou Boleslaví s vědomím, že již šest utkání za sebou nevyhráli. V neděli v 16. kole italské ligy jen remizovali 2:2 na hřišti Sampdorie Janov. V domácí soutěži tak naposledy zvítězili na začátku listopadu v utkání proti Laziu Řím. Od té doby třikrát prohráli a dvakrát remizovali, další nerozhodný výsledek pak přidali v Poháru UEFA.

Článek

Fiorentina v Janově dokázala otočit vývoj zápasu po trefách hvězdy Mutua a střídajícího Donadela. Dvacet minut před koncem však tříčlenná hostující obrana, kterou vedl s kapitánskou páskou český reprezentant Tomáš Ujfaluši, neuhlídala Cassana, který zařídil dělbu bodů.

Fiorentina nastoupila s pěticí záložníků a jen s třemi obránci, a to ve složení: Lupatelli - Ujfaluši, Kröldrup, Pasqual - Jörgenson, Pazienza (46. Liverani), Montolivo (53. Donadel), Kuzmanovič (88. Gobbi), Santana - Vieri, Mutu.

Zápas Juventus s AS Řím skončil bez branek

Pouze bod za bezbrankovou remízu na hřišti turínského FC vybojovali také hráči AS Řím. Hosté se nedokázali prosadit přes důraznou turínskou obranu a na druhém místě tabulky mají jen jednobodový náskok před třetím Juventusem.

Své vedení v neděli zvýšil už na sedm bodů Inter Milán, jenž díky gólům Argentince Cruze a Hondurasana Suaza vyhrál 2:0 v Cagliari. Mistrovskému celku se navíc hodila bezbranková remíza druhého AS Řím na hřišti turínského FC.

Český záložník Lukáš Jarolím odehrál 80. minut v dresu Sieny, která remizovala 1:1 s Neapolí. Jarolímův celek se dostal do vedení v 63. minutě po trefě Fricka, ale z náskoku se radoval jen několik vteřin, než opět srovnal Bogliacino.

Italská liga, 16. kolo:
Bergamo - Palermo 1:3 (62. Tissone - 13. Cavani, 35. Biava, 55. Amauri), Empoli - FC Janov 1:1 (45. Giovinco - 88. Masiello), FC Turín - AS Řím 0:0, Parma - Reggina 3:0 (25. Corradi, 48. Pisanu, 65. Paci), Sampdoria Janov - Fiorentina 2:2 (18. Gastaldello, 70. Cassano - 39. Mutu, 58. Donadel), Siena - Neapol 1:1 (63. Frick - 64. Bogliacino), Cagliari - Inter Milán 0:2 (57. Cruz, 79. Suazo).

Reklama

Související témata: