Hlavní obsah

Fotbalisté Interu vyhráli derby a jsou dál bez porážky

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán udrželi neporazitelnost v italské lize i po milánském derby, v kterém zvítězili nad mužstvem AC 2:1. S předstihem dvou kol si úřadující šampioni zajistili titul půlmistra, neboť před druhým AS Řím vedou o sedm bodů.

Článek

O výhře Interu rozhodly branky argentinských fotbalistů. Útočník Cruz v 36. minutě odpověděl svou desátou brankou v sezóně na vedoucí Pirlův gól a po hodině hry zaznamenal vítěznou trefu záložník Cambiasso.

Vítěz Ligy mistrů a čerstvě také světového šampionátu klubů AC Milán v domácí soutěži nadále prožívá krizi a klesl už na dvanácté místo. Na San Siru v tomto ročníku ještě nedokázal porazit žádný z italských týmů a za Interem zaostává o propastných 25 bodů.

Nedvěd přihrával na branku Juventusu

V 17. kole se dařilo i pronásledovatelům vedoucího celku. Druhý AS Řím porazil v sobotu 2:0 Sampdorii Janov, dnes vyhrál i Juventus, který zdolal 2:0 Sienu a je o bod za úřadujícím vicemistrem. Vítězství turínského celku zpečetil v 59. minutě kanonýrTrezeguet, jenž si třináctou trefou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Skóre otevřel Salihamidžič po přízemním centru Pavla Nedvěda, než byl v 79. minutě střídán. Bosenského obránce nahradil v 68. minutě Zdeněk Grygera. Lukáš Jarolím za Sienu nenastoupil.

Čtvrté Udine přišlo v třetí minutě nastaveného času o vítězství nad Empoli, které vyrovnalo na 2:2 zásluhou Marzorattiho. Hosté vydřeli bod, přestože hráli od 57. minutě v deseti bez vyloučeného Prataliho. Tomášové Zápotočný a Sivok se v sestavě Udine neobjevili.

Zato Tomáš Ujfaluši mohl s Fiorentinou po čtvrteční výhře nad Mladou Boleslaví a postupu v Poháru UEFA slavit další úspěch po vysokém vítězství 5:1 nad Cagliari. Po dvou gólech dali Mutu a Santana. Debakl Cagliari potvrdil, že fotbalistům ze Sardinie se ve Florencii nedaří. Od ledna 1982 zde nezískali ani bod.

Blamáž završila turbulentní týden v Cagliari, který začal rezignací kouče Neda Sonettiho. Klub poté oznámil, že na lavičku se po měsíci vrací jeho předchůdce Marco Giampaolo. Ten však nakonec angažmá odmítl a Sonetti se nechal přesvědčit, aby zůstal.

Itálie - 17. kolo:
Fiorentina - Cagliari 5:1 (41. a 45.+1 z pen. Mutu, 47. a 79. Santana, 3. Montolivo - 5. Fini), Inter Milán - AC Milán 2:1 (36. Cruz, 63. Cambiasso - 18. Pirlo), Juventus Turín - Siena 2:0 (32. Salihamidžič, 59. Trezeguet), Livorno - Bergamo 1:1 (26. Galante - 33. Tissone), Neapol - FC Turín 1:1 (80. Hamšík - 36. Rosina z pen.), Palermo - Lazio Řím 2:2 (34. Simplicio, 46. Amauri - 59. Firmani, 80. Tare), Reggina - Catania 3:1 (34., 78. a 90.+3 Vigiani - 90. Vargas), Udine - Empoli 2:2 (22. Dossena, 85. Di Natale - 50. Raggi, 90.+3 Marzoratti).

Reklama

Související témata: