Hlavní obsah

Flamengo jedná s Ronaldem o přestupu z AC Milán

PRAHA/RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalový gigant, klub Flamengo z Ria de Janeiro, se uchází o služby bývalého nejlepšího hráče světa Ronalda. Statný útočník momentálně pobývá ve své rodné zemi, kde si léčí poraněné stehno a údajně na večírcích dělá společnost dalšímu hvězdnému krajanovi Adrianovi. „Dostali jsme svolení od AC Milán, abychom s hráčem vyjednávali,“ potvrdil zájem prezident klubu Kleber Leite pro internetové stránky Globoesporte.

Foto: REUTERS/Max Rossi

Útočník AC Ronaldo (uprostřed) je v milánském derby atakován hráči Interu - ilustrační fotografie.

Článek

Jednatřicetiletý světový šampión z let 1994 a 2002 nastoupil v kádru posledního vítěze Ligy mistrů v této sezóně pouze jednou. Vedení italského klubu dalo Ronaldovi najevo, že pokud bude zdravý, bude s ním jednat o prodloužení smlouvy, která mu vyprší v červnu. K tomu ale možná vůbec nedojde a hráč zamíří do Flamenga.

„Již jsme s ním předběžně hovořili a zjistili, že má zájem změnit směr své další kariéry,“ uvedl prezident Flamenga Leite pro server Globoesporte a dodal: „Dostali jsme svolení od AC Milán, abychom s hráčem vyjednávali.“ Jihoamerický velkoklub navíc povzbudila i pozitivní zpráva z úst lékaře brazilské reprezentace José Luise Runka. „Obě strany mají zájem a lékařské zprávy se také nesou v pozitivním duchu,“ potvrdil informace Leite.

Bývalý hráč PSV Eindhoven, Barcelony, milánského Interu a Realu Madrid se prý úspěšně zotavuje ze zranění stehenního svalu pod Runkovým dohledem. „Vypadá to dobře. Potřebuje teď hlavně hrát a je jedno, jestli v Brazílii, nebo někde jinde,“ řekl jihoamerický doktor.

Ronaldo se v rodné zemi setkal i s krajanem Adrianem, který je na půlročním hostování v FC Sao Paulo z kádru druhého milánského giganta Interu Milán. Společně se údajně se skleničkou v ruce dobře bavili na koncertu kapely Jota Quest. Adriana poslal klub do Brazílie, aby zde našel ztracenou psychickou pohodu, o níž přišel úmrtím otce a následným holdováním alkoholu.

Reklama

Související témata: