Hlavní obsah

Talent Pato necítí tlak před svou premiérou za AC Milán

MILÁN

Brazilský fotbalista Alexandre Pato, který je označován za zázračný talent, se chystá ke své premiéře v dresu AC Milán. Přestože jeho víkendový debut v utkání italské ligy s Neapolí bude velmi sledován, sám osmnáctiletý útočník zatím necítí žádný velký tlak.

Článek

Pato, který je hlavní postavou brazilských juniorských reprezentací, patří AC Milán již od léta loňského roku, ovšem kvůli nízkému věku zůstal ještě ve svém bývalém klubu Internacional na hostování. Na začátku ledna se již zapojil do přípravy úřadujícího šampiona Ligy mistrů a o víkendu by měl debutovat v Serii A. Svému celku se pokusí pomoci k prvnímu domácímu vítězství v sezoně.

Původně měl Pato začít utkání na lavičce náhradníků, ovšem nakonec pravděpodobně bude hrát hned od začátku. V útoku by měl nahradit Filippa Inzaghiho, který byl hospitalizován s ledvinovými kameny. Milánu navíc chybí i Patův krajan a vzor Ronaldo.

"Jsem připravený nastoupit," řekl Pato italskému deníku La Gazzetta dello Sport. "Samozřejmě, cítím určité emoce, ale uvnitř jsem klidný. Necítím žádný nadměrný tlak. V Miláně jsem si již zvykl a musím svým spoluhráčům poděkovat za to, jak mě podporují," dodal fotbalista, který by měl být podle trenéra brazilské reprezentace Carlose Dungy lepší než dvojnásobní nejlepší hráči světa Ronaldo a Ronaldinho.

Reklama

Související témata: