Hlavní obsah

Itálii by na olympiádě mohli reprezentovat Del Pierro a Inzaghi

MILÁN

Brankář Gianluigi Buffon, kanonýři Filippo Inzaghi, Luca Toni či Alessandro Del Piero by si mohli zahrát na olympijských hrách v Pekingu. Trenér reprezentace do 21 let Pierluigi Casiraghi je totiž chce nominovat k turnaji, kde bude Itálie obhajovat bronzové medaile.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Alessadro Del Piero z Juventusu Turín.

Článek

"Samozřejmě, že přednost mají mladí hráči, ale hodně bude záležet na výběru Roberta Donadoniho pro mistrovství Evropy," řekl Casiraghi, kterému nominaci starších hráčů umožňují pravidla. V osmnáctičlenném výběru pro olympiádu totiž musí věkovou hranici 23 let splňovat jen patnáctka fotbalistů.

"Rozhodně nehodlám přehlížet hráče jako je Pippo Inzaghi a Del Piero. Úplně nejradši bych vzal Buffona a Luku Toniho," dodal bývalý italský reprezentant, který vede tým do 21 let spolu s někdejší hvězdou londýnské Chelsea Gianfrankem Zolou.

Čtyřiatřicetiletý Inzaghi, který se nedávno stal nejlepším střelcem v evropských pohárech, by účast na olympijských hrách přivítal. "Moc rád bych jel do Číny. Olympiáda mě vždycky fascinovala a byla by to pro mě čest zúčastnit se jí," řekl italskému listu Corriere dello Sport. "Když budu mít před olympiádou fyzičku na tak dobré úrovni jako teď, budu první hráč, který se trenérům dobrovolně přihlásí," dodal útočník AC Milán.

Reklama

Související témata: