Hlavní obsah

Juventus zachránil remízu s Catanií až penaltou v nastavení

ŘÍM

Gól Alessandra Del Piera z penalty v nastavení zachránil fotbalistům Juventusu alespoň bod v sobotním duelu s Catanií na Sicílii. Remíza 1:1 notně snížili šanci "Staré dámy" na případný zisk titulu, protože na Inter Milán ztrácí sedm bodů, lídr tabulky má však jedno utkání k dobru.

Článek

Juventus prohrával od 16. minuty, kdy se prosadil Gionatha Spinesi. Když už to vypadalo, že Catania si připíše první výhru nad turínským celkem od roku 1964, fauloval ve vápně Del Piera záložník Marco Biagianti a italský útočník nabídnutou penaltu v nastavení proměnil.

V duelu se představil i český záložník Pavel Nedvěd, který odehrál 75 minut. Zápas měl zvláštní příchuť pro trenéra Juventusu Claudia Ranieriho, který v Catanii v osmdesátých letech dva roky a hrál pomohl jí postoupit do Serie A. Shodou okolností jako hráč byl u posledního vzájemného souboje obou celků v roce 1983.

Souboj dvou týmů bojujících o záchranu mezi Empoli a Regginou skončil remízou 1:1. Domácím fotbalistům v tabulce patří s šestnácti body 16. příčka, hosté jsou s dvoubodovou ztrátou předposlední.

Všechno důležité se v Empoli odehrálo v úvodu zápasu. Regginu poslal do vedení už ve druhé minutě Ceravolo, o 120 sekund později už ale bylo vyrovnáno - z penalty se trefil Saudati. Stejný hráč dostal v 16. minutě možnost z poslat opět z pokutového kopu domácí do vedení, tentokrát byl ale úspěšný brankář Regginy Campagnolo.

Dvacet minut před koncem byl za hádání s rozhodčím již potřetí od listopadového příchodu do klubu vykázán na tribunu hostující kouč Renzo Ulivieri.

Itálie - 18. kolo:
Empoli - Reggina 1:1 (4. Saudati z pen. - 2. Ceravolo), Catania - Juventus 1:1 (16. Spinesi - 90.+1 Del Piero z pen.).

Reklama

Související témata: