Hlavní obsah

Inter Milán opět vyhrál a drží sedmibodový náskok

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán v 18. kole italské ligy vyhráli těsně 3:2 na hřišti Sieny a nadále bez porážky kráčejí za obhajobou titulu. Největší zásluhu na čtrnáctém vítězství v sezóně měl útočník Zlatan Ibrahimovic, který byl u všech branek svého týmu. Nejprve proměnil pokutový kop, následně přihrál Cambiassovi před prázdnou branku a po změně stran sám střelou z dvaceti metrů zvýšil na 3:1.

Článek

Ibrahimovicovo představení sledoval jen z lavičky náhradníků český záložník Lukáš Jarolím, který v dresu Sieny do utkání nezasáhl.

Inter tak udržel sedmibodový náskok před římským AS, jehož hráči v neděli otočili zápas s Bergamem a vyhráli 2:1. Brankami se o to postarali Totti s Mancinim.

V duelu AC Milán s Neapolí si odbyl dlouho očekávanou premiéru brazilský supertalent Alexandre Pato. Na svůj debut upoutal sám osmnáctiletý útočník už před zápasem, když slíbil, že vstřelí dva góly. Svým slovům nedostál jen díky skvělým zákrokům hostujícího brankáře Gennara Iezza. Pato, jehož každý dotek s míčem v úvodu utkání fanoušci vítali bouřlivým jásotem a potleskem, se nakonec musel spokojit s jediným gólem. V 74. minutě zpečetil výhru Milána na 5:2 a po své brance se rozbrečel.

Ronaldo se podílel na výhře "Rossoneri" dvěma zásahy

Ještě lépe si vedl Patův slavný krajan Ronaldo, který kvůli zdravotním potížím nastoupil teprve ke druhému soutěžnímu utkání od července a na výhře "Rossoneri" se podílel dvěma góly.

Přestože hráli přes hodinu o deseti, dokázali fotbalisté Udine zvítězit 1:0 na hřišti posledního Cagliari. Po půlhodině hry byl vyloučen Felipe, ovšem hosté dokázali i v oslabení vstřelit vítěznou branku, kterou záhy obstaral italský reprezentant Quagliarella. Udine, v jehož obraně tentokrát chyběl Tomáš Zápotočný, tak udrželo čtvrtou pozici.

Jediným českým fotbalistou, který zatím v neděli zasáhl do bojů v italské lize, byl Tomáš Ujfaluši. Jako kapitán dovedl Fiorentinu k výhře 2:1 v Parmě. Tři body si hosté zajistili až v samém závěru, když vítěznou branku vstřelil pět minut před koncem z pokutového kopu rumunský kanonýr Mutu.

Itálie - 18. kolo:
AC Milán - Neapol 5:2 (15. a 47. Ronaldo, 31. Seedorf, 68. Kaká, 74. Pato - 27. Sosa, 38. Domizzi z pen.), Bergamo - AS Řím 1:2 (17. Pinto - 38. Totti, 45. Mancini), Cagliari - Udine 0:1 (32. Quagliarella), FC Turín - Livorno 1:2 (77. Bottone - 20. a 49. Tavano), Lazio Řím - FC Janov 1:2 (22. Mauri - 51. z pen a 55. Borriello), Parma - Fiorentina 1:2 (68. Coly - 43. a 85. z pen. Mutu), Sampdoria Janov - Palermo 3:0 (21. Bellucci, 45. Sammarco, 77. Cassano), Siena - Inter Milán 2:3 (31. Maccarone, 90.+2 Forestieri - 26. z pen. a 52. Ibrahimovic, 45.+1 Cambiasso).

Reklama

Související témata: