Hlavní obsah

Ronaldo dvěma góly po půlroční pauze nadchl trenéra

ŘÍM

Jen pětačtyřicet minut stačilo brazilskému kanonýrovi Ronaldovi k tomu, aby rozptýlil pochybnosti, jestli je po půlroční pauze schopen hrát fotbal na vrcholné úrovni. V neděli dal ve svém teprve druhém soutěžním utkání v dresu AC Milán od konce července dva góly a přispěl k prvnímu ligovému vítězství na San Siru v letošní sezóně, když "Rossoneri" vyhráli 5:2 nad Neapolí.

Článek

"Hráli jsme skvěle a Ronaldo byl fantastický," pochválil útočníka trenér Carlo Ancelotti. "Přestože stále není v optimální kondici, ukázal, že je fenomenální útočník. Po půlroce plném zranění začal trénovat teprve druhého ledna, a proto jsem moc šťastný za tenhle zápas. Zasloužil si to, protože si vytrpěl opravdu hodně," dodal kouč na adresu někdejšího nejlepšího hráče světa.

Do útoku Ancelotti postavil trio Ronaldo, Alexandre Pato a Kaká a brazilská trojice se mu odvděčila celkem čtyřmi góly. Zejména osmnáctiletý Pato si po svém debutu, ověnčeným jednou brankou, vyslechl chválu ze všech stran. "Pato? Ukázal, že je velmi, ale opravdu velmi dobrý hráč," řekl Ancelotti. "Čekal jsem, že se projeví jeho nezkušenost, ale nakonec hrál jako vyspělý a silný fotbalista," přidal kouč Neapole Edy Reja.

Pato, který před zápasem fanouškům slíbil, že vstřelí dva góly, však svou premiéru v dresu AC Milán nechtěl zveličovat. "Opravdovou hvězdou byl Ronaldo. Já jsem jen rád, že se mi podařilo vstřelit gól. Chtěl bych ho věnovat rodičům a své přítelkyni," řekl Pato.

Reklama

Související témata: