Hlavní obsah

Juventus se zajímá o Kaloudu, prý by mohl být novým Nedvědem

TURÍN

Slavný fotbalový klub Juventus Turín má prý velký zájem získat českou naději Luboše Kaloudu. Dvacetiletý záložník Brna, který byl v pondělí poprvé nominován do reprezentačního A-týmu pro zápasy na Kypru, by podle listu Tuttosport mohl být "novým Pavlem Nedvědem". „Skutečně jednáme v Itálii, ale není to jen o Kaloudovi. Víc zatím prozradit nemohu. Nejde jen o přestupy, které by se musely uskutečnit už v zimě,“ řekl Právu hráčův mananžer Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Článek

Dvacetiletý záložník nastoupil v letošní sezóně Gambrinus ligy za Brno šestnáctkrát a má na kontě pět branek, více mají v soutěži jen další čtyři hráči. Juventus údajně za Kaloudu nabízí milión liber, ale Brno si klenot své zálohy cení mnohem výše. Pravděpodobnější variantou je proto, že by hráč odešel až v létě.

"Juventusu jsme sdělili naše podmínky, ale zatím žádnou konkrétní nabídku nemáme. Poté, co jsme prodali Holka, nemáme potřebu pouštět další hráče. Kaloudu bychom prodali jen za velmi výhodných podmínek," řekl ČTK majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros.

Kalouda udělal na Juventus dojem především na vydařeném mistrovství světa fotbalistů do 20 let, kde Češi vybojovali stříbrné medaile. Brno údajně požaduje částku blízkou 150-ti miliónům korun. Juventus by měl svoji nabídku dát do konce týdne.

Kováč nejspíš do Fiorentiny nebo do AS Řím

Další Italský klub Udinese Calcio má zájem o libereckého gólmana Zdeňka Zlámala. Jednání ovšem zatím neproběhla. Radoslava Kováče ze Spartaku Moskva nezíská zřejmě Juventus, ale Fiorentina nebo AS Řím.

O Zdeňka Pospěcha ze Sparty projevil zájem FC Kodaň, ale zatím nabízí méně než odmítnutý Wolfsburg. Letenští budou ve středu v přípravných duelech se Slováckem zkoušet polského záložníka Damiana Gorawského, který hrál naposledy za FK Moskva.

Reklama

Související témata: