Hlavní obsah

Nedvěd pomohl Juventusu gólem do čtvrtfinále Italského poháru

PRAHA/TURÍN

Fotbalisté Juventusu slaví postup do čtvrtfinále Italského poháru. V úterní přestřelce porazili Empoli na domácím hřišti 5:3, i když hosté ještě za stavu 4:3 drželi postupové naděje, jelikož první utkání vyhráli hráči Empoli na vlastním hřišti 2:1. O jednu branku Staré dámy se postaral Pavel Nedvěd, Zdeňkovi Grygerovi se zápas příliš nepovedl, když byl u dvou obdržených branek Juventusu.

Článek

Stará dáma na svého soupeře vlétla hned ze začátku utkání a výsledkem byl gól Marchionniho již ve 4. minutě. Na něho o šest minut později navázal Pavel Nedvěd. Ten zkušeně z hranice pokutového území uspěl s dorážkou, na kterou hostující brankář neměl nárok. Po půlhodině hry se podařilo snížit Antonionimu na 1:2, který se v pokutovém území protlačil před Zdeňka Grygeru. Konec prvního poločasu byl v režii hostujícího outsidera, který byl aktivnější a vytvářel si tlak na fotbalisty Staré dámy.

Pavel Nedvěd byl tím, který mohl stanovit konečné skóre prvního poločasu. Grande Paolo si v pokutovém území zpracovával těžký míč, který nakonec nedokázal usměrnit mezi tři tyče hostujícího brankáře. Hrdinou konce první půle se stal ovšem hráč v modrém dresu. Aktivní Abate centroval z pravé strany a Pozzi ve třetí minutě nastavení poslal oba týmy do kabin za nerozhodného stavu. Nic na věci nezměnil ani gól Palladina, který padnul z ofsajdového postavení.

Iaquinta nastartoval obrat

Fotbalisté Empoli vstupovali do druhého poločasu s vědomím, že pokud udrží výsledek z první půle, do dalšího kola Italského poháru se budou radovat oni. Jejich plány ale brzy narušil Iaquinta, který se v pokutovém území hostů se střelou příliš nerozmýšlel a rychlou ranou skóroval na 3:2. Ve střeleckých hodech ale pokračovali i fotbalisté Empoli. Netrvalo ani dvě minuty a hostující fanoušci skákali nadšením po vyrovnávací brance Pozziho, jež byla jeho druhou v zápase.

Po hodině hry to byli opět domácí, kteří se radovali ze vstřelené branky. Nedvěd dobře započal akci na levé straně a opět Iaquinta zvýšil na rozdíl jedné branky. O dva góly to bylo v 78. minutě, když na 5:3 zvyšoval Del Piero po úspěšně proměněném pokutovém kopu. Rozhodl tak o tom, že do čtvrtfinále Italského poháru postupuje Juventus.

Další odvety Italského poháru jsou na programu tuto středu a čtvrtek. Ostudu z prvního zápasu musí napravit fotbalisté AC Milán, kteří zavítají na hřiště druholigové Catanie. Ta v prvním utkání porazila favorita na jeho hřišti 2:1.

Reklama

Související témata: