Hlavní obsah

Sissoko odejde z Liverpoolu do Juventusu

TURÍN

Fotbalový záložník Mohammed Sissoko po necelých třech letech opustí Liverpool a vydá se na nové angažmá do Juventusu Turín. Nejúspěšnější klub italské historie by defenzivního záložníka, který si nyní plní reprezentační povinnosti v týmu Mali na mistrovství Afriky, měl definitivně získat v neděli, kdy by měl být celý transfer stvrzen i podpisem smlouvy. Uvedl to deník Gazzetta dello Sport.

Článek

Češi v turínských službách Pavel Nedvěd se Zdeňkem Grygerou tak získají nového spoluhráče, "Stará dáma" by za Sissoka měla Liverpoolu zaplatit asi 11 milionů eur (asi 286 milionů korun), na další dva miliony eur si anglický klub přijde na bonusech, pokud Sissoko odehraje určitý počet zápasů.

Juventus, aktuálně třetí tým italské Serie A, tak konečně získá vytouženou posilu do středu zálohy, kde se zatím vůbec nedařilo letním posilán Tiagu Mendesovi a Sergiu Almirónovi. Sissoko je tak prvním velkým zimním přestupem Juventusu, ale teoreticky by to nemuselo ohrozit možný příchod brněnského středopolaře Luboše Kaloudy.

Český reprezentant do jednadvaceti let je totiž typově úplně odlišným hráčem než defenzivně laděný Sissoko. Zástupci Juventusu by měli jednat o možném příchodu Kaloudy s představiteli brněnského klubu dnes v Praze, obě strany se ale zatím výrazně rozcházely v otázce odstupného. Zatím Brno požaduje částku výrazně přesahující sto milionů korun, na což italská strana nebyla ochotná přistoupit.

Reklama

Související témata: