Hlavní obsah

Inter Milán v deseti jen remizoval v Udine

Vedoucí tým italské ligy Inter Milán pouze remizoval v nedělním utkání 20. kola na hřišti Udine 0:0. Hosté hráli od 21. minuty bez vyloučeného brazilského záložníka Cesara, který dostal během třiceti sekund dvě žluté karty a velmi brzy favorita oslabil. Inter má v čele tabulky už jen pětibodový náskok před druhým AS Řím, Udine, v jehož barvách se neobjevil Tomáš Zápotočný ani na lavičce náhradníků, zůstalo páté.

Článek

Městský rival Interu AC měl dnes naopak výhodu početní přesily a i díky tomu porazil na svém hřišti 2:0 FC Janov. Oba góly vstřelil ve druhém poločase osmnáctiletý mladíček Alexandre Pato, který se trefil i před dvěma týdny při svém debutu na San Siru. Nedlouho po jeho první trefě byl dnes vyloučen hostující gólman Rubinho, který právě Pata nedovoleně zastavil ve vyložené šanci.

Do zápasu nezasáhl kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem český reprezentant Marek Jankulovski, AC dnes navíc informovalo o dalším zranění Brazilce Ronalda, který si na tréninku poranil lýtkový sval a už potřetí v sezóně je mimo hru.

Vítězné utkání odehrál v dresu Fiorentiny Tomáš Ujfaluši, jehož tým zvítězil brankami v poslední pětiminutovce 2:0 v toskánském derby na hřišti Empoli. Fiorentina nicméně stále ztrácí tři body na třetí Juventus Turín, který díky dvěma trefám Trezegueta a jedné Del Piera vyhrál 3:1 v Livornu. Zdeněk Grygera odehrál v dresu vítězného týmu celý zápas, Pavla Nedvěda střídal trenér Claudio Ranieri těsně před koncem.

Itálie - 20. kolo:
AC Milán - FC Janov 2:0 (69. a 82. Pato), Bergamo - Reggina 2:2 (18. Rivalta, 46. Langella - 61. Vigiani, 64. Barreto), Cagliari - Neapol 2:1 (90.+3 Matri, 90.+4 Conti - 57. Hamšík), Catania - Parma 0:0, Empoli - Fiorentina 0:2 (85. Mutu, 90.+3 Pazzini), FC Turín - Lazio Řím 0:0, Udine - Inter Milán 0:0, Livorno - Juventus Turín 1:3 (79. Bogdani - 30. a 63. Trezeguet, 49. Del Piero).

Reklama

Související témata: