Hlavní obsah

Ujfaluši i Zápotočný vypadli ve čtvrtfinále italského poháru

ŘÍM

Ani jeden z českých fotbalistů si nezahraje v semifinále italského poháru. Ve středečním čtvrtfinálových zápasech totiž vypadly všechny tři týmy s českými krajánky. Fiorentina obránce Tomáše Ujfalušiho totiž v odvetě čtvrtfinále s Laziem Řím znovu prohrála 1:2. Udine, do jehož sestavy se opět nevešel Zápotočný, nedokázalo udržet náskok z prvního zápasu a postup přenechalo Catanii. A vypadl také Juventus Turín Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery, který nestačil na úřadujícího mistra Inter Milán.

Článek

Juventus uhrál v prvním utkání na hřišti Interu remízu 2:2 a tento výsledek byl na světelné tabuli také po poločase odvety. Jenže po změně stran dal druhou branku v zápase mladý útočník Interu Balotelli a definitivně poslal dál Inter. V dresu Juventusu odehrál 73 minut Nedvěd, Grygera ve středu nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám.

Fiorentina, která nastoupila vyjma Mutua v nejsilnější možné sestavě včetně Ujfalušiho, dokázala ztrátu z prvního utkání na hřišti Lazia smazat již po 17. minutách, když se prosadil Semioli. Jenže ještě do poločasu vrátil postup do rukou Lazia Kolarov. Rozhodující okamžik přišel po hodině hry, kdy se prosadil střelec Lazia Rocchi a rozhodl.

To Udine ještě minutu před koncem odvety s Catanií drželo postupový výsledek, jenže pak se prosadil devatenáctiletý japonský útočník Morimoto a vystřelil Catanii historicky první postup do semifinále.

Italský pohár - odvety čtvrtfinále:
Catania - Udine 2:1 (44. Spinesi z pen., 89. Morimoto - 1. Pepe), první zápas 2:3, postupuje Catania, Fiorentina - Lazio 1:2 (17. Semioli - 35. Kolarov, 61. Rocchi), první zápas 1:2, postupuje Lazio, Juventus - Inter Milán 2:3 (14. Del Piero, 31. Iaquinta - 10. a 54. Balotelli, 39. Cruz z pen.), první zápas 2:2, postupuje Inter.

Reklama

Související témata: