Hlavní obsah

Rozehnal: Z Lazia mi vzkázali, ať si vezmu kopačky

Reprezentační obránce David Rozehnal zamířil na půlroční hostování z anglického Newcastlu do Lazia Řím. Na svou jižní štaci se těší i kvůli rodině, která si tak bude moci užívat více sluníčka. "Já jsem typ fotbalisty, který potřebuje hrát. Myslím si, že Itálie by mně i rodině mohla vyhovovat. Musím být na hřišti co nejvíc a pak se to projeví kladně i na mojí hře," řekl v rozhovoru pro Právo.

Článek

Ve čtvrtek odpoledne došlo k dohodě o vašem půlročním hostování z Newcastlu do Lazia Řím. Kde se nacházíte v pátek před polednem, kdy spolu hovoříme?

Na letišti a za chvíli poletím do Říma.

Co všechno si vezete sebou?

Nějaké oblečení a z Lazia mi vzkázali, že si mám vzít i kopačky, protože v neděli hrají zápas. Letím trochu naslepo. Vím, jen, že mne budou čekat na letišti. Počítají se mnou na místo stopera, což bych velmi rád.

Už jste mluvil s novým trenérem?

Zatím jen s manažerem. S trenérem se uvidím odpoledne.

Byl to pro vás šok, když jste ještě ve středu hrál ligu za Newcastle?

Seběhlo se to hodně rychle, ale šok to nebyl. Nějaké signály, že bych mohl jít na hostování do Lazia jsem měl od svého manažera Pavla Zíky z agentury Sport Invest International.

Rodina letí s vámi?

Kdepak, ta zůstala v Newcastlu. Za manželkou Petrou a synem Lukou přiletí moje maminka a po týdnu se vrátí všichni na Moravu. Tam počkají, až zařídím v Římě bydlení a přiletí za mnou. Bude to pro mne těžké, protože jsem na rodinu zvyklý. Určitě si budeme denně telefonovat a psát esemesky.

Kdy se odstěhujete z Anglie?

To má zatím čas. Jdu na půlroční hostování, ale věřím, že se změní v přestup. Fotbalově to mám ve svých rukách a udělám pro to maximum. Z Newcastlu bychom se odstěhovali postupně za pomocí našich rodin. Manželka by to sama nezvládla a já se musím koncentrovat na fotbal.

Těšíte se vůbec do Říma?

Opravdu těším a moc. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Já jsem typ fotbalisty, který potřebuje hrát. Doufal jsem v to po výměně trenérů, když za Allardyce přišel Keegan. Zůstalo to stejné. V Anglii je to asi normální, ale mně to prostě fotbalově nevyhovuje. Jinak jsem byl v Newcastlu spokojený.

V Římě vás čeká víc sluníčka...

Určitě, to bude dobré hlavně z pohledu rodiny, je to krásné město.

Za pět let jste prošel FC Bruggy, Paris St. Germain, Newcastle teď Řím. Vy jste docela světoběžník...

To k fotbalu patří, ale rád bych se někde usadil a nějaký čas vydržel. Myslím si, že Itálie by mně i rodině mohla vyhovovat.

Vraťme se ještě k Newcastlu. V nedávném rozhovoru pro Právo jste si pochvaloval trenérskou výměnu Keegena za Allardyce. Nový kouč vám dal najevo, že s vámi nepočítá?

To ne, kořeny byly hlubší už za předchozího kouče, kdy jsem nehrál. Kolem Vánoc jsme to začali řešit s panem Zíkou. Keegan vlastně celou situaci zdědil. Mně prostě nevyhovuje chvilku hrát pak sedět na lavičce a sbírat starty po minutách. Musím být na hřišti co nejvíc a pak se to projeví kladně i na mojí hře.

Kdy jste se rozhodl pro změnu?

Chtěl jsem ji co nejdřív, ale netušil jsem, že se to podaří ještě v lednu. Vždyť do konce přestupů chyběly necelé dva dny, pak hodiny a dokonce minuty, ale vyšlo hostování s opcí. Jsem spokojený.

Poletíte vůbec na Kypr, kde hraje reprezentace dva zápasy?

Nic by tomu nemělo bránit, jen přiletím z jiné strany. Místo z Londýna to bude z Říma.

Reklama

Související témata: