Hlavní obsah

Nedvěd zajistil Juventusu alespoň bod za remízu s Cagliari

MILÁNO

Český záložník Pavel Nedvěd zajistil v utkání 21. kola italské fotbalové ligy Juventusu Turín bod za remízu 1:1 s posledním Cagliari. Hosté se sice krátce po přestávce dostali do vedení, ale Nedvěd, který odehrál celý zápas stejně jako obránce Zdeněk Grygera, minutu nato vyrovnal střelou z hranice pokutového území.

Článek

Juventus se tak přiblížil na čtyři body druhému AS Řím, který nečekaně prohrál 0:3 se Sienou, za niž odehrál celých 90 minut český záložník Lukáš Jarolím, který nastřelil břevno.

Fotbalisté Interu Milán potvrdili své dominantní postavení v lize: v neděli dokázali porazit Empoli, přestože hráli od 39. minuty bez vyloučeného záložníka Patricka Vieiry. Jedinou branku zápasu dal z pokutového kopu nejlepší střelec týmu Zlatan Ibrahimovic. Také hosté měli výhodu penalty, ovšem Saudati na Cesara v závěru nevyzrál a vyrovnat nedokázal.

Brazilský mladík Alexander Pato opět ukázal svůj opěvovaný talent, když jako střídající hráč vstřelil jediný gól ve šlágru kola mezi Fiorentinou a AC Milán. Milánskému celku tak pomohl k posunu na pátou příčku před Udine a ke stažení náskoku čtvrté Fiorentiny na čtyři body. V dresu poražených odehrál celé utkání český reprezentant Tomáš Ujfaluši, naopak za hosty nenastoupil zraněný Marek Jankulovski.

Český reprezentant David Rozehnal, který v týdnu odešel z anglického Newcastlu na hostování do Lazia Řím, si již vyzkoušel atmosféru italské ligy. V neděli odehrál posledních šest minut při výhře 2:1 nad Sampdorií Janov.

Výsledky - 21. kolo:
FC Janov - Catania 2:1 (13. Sacramento, 71. Borriello - 59. vlastní Bovo), Inter Milán - Empoli 1:0 (39. Ibrahimovic z pen.), Juventus Turín - Cagliari 1:1 (56. Nedvěd - 55. Bianco), Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:1 (37. Mauri, 77. Rocchi - 45. Cassano), Parma - Bergamo 2:3 (39. Lucarelli, 90.+1 Gasbarroni z pen. - 17. Pelegrino, 54. Bellini, 68. Floccari), Reggina - FC Turín 1:3 (58. Amoruso - 23. a 66. obě z pen. Rosina, 34. Stellone), Siena - AS Řím 3:0 (11. Vergassola, 43. vlastní Tonetto, 83. Frick), Fiorentina - AC Milán 0:1 (75. Pato).

Reklama

Související témata: