Hlavní obsah

Jankulovski se vrací po operaci, zahraje si možná už v neděli

MILÁN/PRAHA

Český reprezentační obránce Marek Jankulovski hlásí návrat do hry po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním. V říjnu podstoupil třicetiletý fotbalista AC Milán operaci poškozeného menisku v pravém koleni a podle svých slov by se mohl objevit v sestavě v nedělním utkání Serie A proti Sieně. „Osobně doufám, že budu k dispozici. Až další tréninky ale ukáží, zda tomu tak opravdu bude,“ uvedl Jankulovski pro oficiální stránky italského klubu.

Článek

Levonohý obránce či záložník má v této sezóně kvůli zraněním na kontě pouze šest startů v nejvyšší italské soutěži. „Operace mě možná ovlivní psychicky, protože byla mou první opravdu vážnou. Věřím ale, že jsem schopný hrát i s malými bolestmi,“ líčil novinářům Jankulovski. Při vynucené absenci na jeho místě v sestavě nastupovala mimo jiné legenda Paolo Maldini. „Spoluhráči podávají výborné výkony a je jen dobře, že budeme mít k dispozici ještě víc kvalitních hráčů,“ dodal.

Trenér Ancelotti tak možná posune Jankulovského z postu obránce na kraj zálohy, kde již dříve nastupoval v Neapoli, Udinese, či reprezentaci. „Hraji obránce posledních několik sezón a tahle pozice mi vyhovuje. Na druhou stranu se snažím využít každou šanci k útočení a snažím se zakončovat,“ vyjádřil se ke své roli na trávníku Jankulovski a dodal: „Nikdy nemůžete říct, že váš současný post je neměnný.“

Jankulovski se zranil 20. října v ligovém utkání s Empoli, ve kterém pokračovala tehdejší mizérie loňského vítěze Ligy mistrů, když na vlastním hřišti prohrál 0:1. Tým kouče Carla Ancelottiho se ale po pomalém začátku rozjel k obvyklým výkonům a vystoupal již na pátou příčku Serie A, navíc má odehráno o jedno utkání méně.

„Každý další zápas je pro nás důležitý proto, abychom se dostali alespoň na čtvrtou příčku,“ mínil čerstvý rekonvalescent. Milánský velkoklub v neděli změří síly se Sienou, jejíž barvy hájí bývalý slávistický kapitán Lukáš Jarolím. „Siena je kvalitní soupeř, který v minulém kole nedal šanci AS Řím. To znamená, že ze sebe budeme muset vydat to nejlepší,“ ujišťoval zástupce médií.

Návrat uspěchal a bolesti se vrátily

Právě v nedělním duelu 22. kola by se mohl Jankulovski po dlouhé pauze opět objevit v sestavě Rossoneri. „Jsem konečně po fyzické stránce připravený. Cítím sice ještě drobné bolesti, které jsou důsledkem podstoupené operace, ale osobně doufám, že se mnou bude moci kouč počítat už pro tento zápas,“ uvedl reprezentační bek pro oficiální stránky klubu, ale zároveň dodal: „Až další tréninky ukáží, zda tomu tak opravdu bude.“ Podle svých slov se mohl do hry dostat již dříve, svůj návrat však příliš uspěchal a bolesti se vrátily.

Česká reprezentace se musela bez Jankulovského obejít v listopadových zápasech kvalifikace o Euro 2008 se Slovenskem a na Kypru, kde také třicetiletý hráč neabsolvoval přípravné dvojutkání v tomto týdnu. V národním dresu dosud odehrál bývalý hráč Ostravy, Neapole a Udinese 62 zápasů, ve kterých vstřelil deset branek. Na podzim svou trefou mimo jiné rozhodl důležitý kvalifikační souboj proti Irsku.

Reklama

Související témata: