Hlavní obsah

Juventus otočil zápas na hřišti Udine, AC Milán spasil až mladík Paloschi

Fotbalisté Udine zaskočili v nedělním duelu 22. kola italské ligy rychlým gólem Juventus Turín, z nadějně rozehraného zápasu na domácím hřišti ale nakonec nevytěžili ani bod. Hostující tým otočil vývoj utkání dvěma brankami ve druhém poločase a potvrdil tak třetí pozici v tabulce Serie A. Na vedoucí Inter ztrácí Juventus dvanáct bodů.

Článek

Udine vstoupilo do utkání hodně aktivně a gólman Juventusu Buffon musel lovit míč z vlastní sítě už v 6. minutě, kdy bez problémů dorazil Dossena. Juventus, v jehož sestavě nastoupil od začátku záložník Pavel Nedvěd, postupně vyrovnával hru, gólu se ale dočkal až ve druhé půli. V 60. minutě nejprve vyrovnal Camoranesi a o čtvrt hodiny později se stal hrdinou zápasu Iaquinta, který překonal gólmana Udine Handanoviče vzápětí poté, co vystřídal Trezegueta. Obránce Juventusu Zdeněk Grygera proseděl celý zápas na lavičce, stejně jako zadák Udine Tomáš Zápotočný.

Jankulovski oslavil návrat výhrou 

Udine po ztrátě bodů neudrželo kontakt s pátou příčkou v tabulce nejvyšší italské soutěže, na které se po těsné výhře nad Sienou osamostatnili fotbalisté AC Milán. Utkání s týmem ze spodních pater tabulky ale zlomil až příchod mladíka Alberta Paloschiho, který si v neděli odbyl díky početné marodce AC premiéru v Serii A.

Osmnáctiletý útočník na trávníku nahradil v 63. minutě veterána Serginha a jen o minutu později při svém prvním kontaktu s míčem propálil hostujícího gólmana Manningera. Fotbalistům Sieny se nepodařilo zopakovat šokující výsledek z minulého týdne, kdy porazili 3:0 AS Řím.

V dresu AC odehrál celý zápas obránce Marek Jankulovski, který se v neděli vrátil do sestavy po čtyřměsíční pauze způsobené operací zraněného menisku, v základní jedenáctce Sieny strávil 73 minut Lukáš Jarolím.

O dvě minuty déle pobyl na trávníku stoper David Rozehnal z Lazia Řím. Reprezentační obránce absolvoval první start v základní sestavě od příchodu z Newcastlu na konci ledna, v dobrém na něj ale vzpomínat nebude. Jeho tým po sedmi minutách inkasoval, o jedinou branku zápasu se postaral Vanucchi. Rozehnal viděl ve 28. minutě žlutou kartu a patnáct minut před koncem jej nahradil Baronio.

Osmibodový náskok v čele tabulky nadále drží neporažený Inter Milán, který podle očekávání zdolal Catanii. Výhru 2:0 zařídili zásahy v rozmezí tří minut druhé půle defenzivní záložník Cambiasso a střídající útočník Suazo.

Itálie - 22. kolo
AC Milán - Siena 1:0 (64. Paloschi), Cagliari - Parma 1:1 (34. Jeda - 36. Reginaldo), Empoli - Lazio 1:0 (7. Vannucchi), Livorno - FC Janov 1:1 (15. Tavano - 83. Di Vaio), Sampdoria - Neapol 2:0 (76. Delvecchio, 81. Franceschini), FC Turín - Palermo 3:1 (60. Diana, 71. a 81. Di Michele), Udine - Juventus 1:2 (6. Dossena - 60. Camoranesi, 76. Iaquinta), Catania - Inter Milán 0:2 (64. Cambiasso, 67. Suazo).

Reklama

Související témata: