Hlavní obsah

Ronaldo musí po zranění kolena na operaci

MILÁN

Fotbalový útočník AC Milán Ronaldo si ve středu poškodil vazy v koleně a musí na operaci. V dohrávce italské ligy, v níž jeho tým remizoval s Livornem 1:1, musel být brazilský kanonýr po několika sekundách pobytu na hřišti odnesen z trávníku na nosítkách. Pro trojnásobného nejlepšího fotbalistu světa tím předčasně skončila sezóna, ve které kvůli různým zraněním nastoupil ve středu teprve k druhému ligovému utkání. Ronaldo má prý strach, aby nové zranění neznamenalo i konec kariéry.

Článek

Podle předběžného vyšetření v nemocnici nalezli lékaři trhlinu v čéškovém vazu jeho levého kolena. "Jsme z toho všichni smutní a je nám líto, co se mu stalo," prohlásil kouč Carlo Ancelotti. Krátce po zápase se prý spoluhráči vydali za Ronaldem do nemocnice. Jednatřicetiletý fotbalista byl ve čtvrtek převezen do Paříže, kde podstoupí chirurgický zákrok u stejného doktora, jaký jej operoval v roce 2000.

"Bojí se o svou kariéru," tlumočil prezident klubu Silvio Berlusconi obavy hvězdného Brazilce. "Řekl jsem mu, aby věřil ve vlastní síly. Má ohromný fyzický potenciál a myslím, že se za několik měsíců vrátí šampión, jakého známe," dodal.

Pro další zápasy nemůže Ancelotti počítat ani s jedním ze tří elitních brazilských útočníků. Mladík Pato si počátkem února poranil kotník, držitel Zlatého míče za loňský rok Kaká má zase zraněné koleno.

Ronalda trápilo dlouhá léta pravé koleno, kvůli kterému v letech 1999 a 2000 prakticky nehrál. Stihl se však dát zdravotně do pořádku před světovým šampionátem v Koreji a Japonsku, kde osmi góly přispěl k brazilskému prvenství.

Reklama

Související témata: