Hlavní obsah

Inter Milán díky dvěma Suazovým gólům porazil Livorno

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán opět potvrdili svou dominanci v italské lize a v 23. kole v sobotu bez větších obtíží porazili Livorno 2:0. Obě branky obstaral honduraský útočník David Suazo, který se prosadil v rozmezí pouhých čtyř minut první půle.

Článek

Inter v součtu s minulou sezónou nepoznal v lize přemožitele již 29 utkání a v čele tabulky má náskok jedenáct bodů před AS Řím, který v sobotu prohrál ve šlágru s Juventusem Turín. Stará dáma dokázala doma římský celek porazit 1:0.

O výsledku v Turíně rozhodl hektický závěr první půle. Nejprve v poslední minutě poločasu otevřel skóre z přímého kopu veterán Del Piero, ale o několik sekund později mohli hosté srovnat, když si Legrotagglie málem dal vlastní gól. Brankáře Buffona ale zachránila tyč. Třetí Juventus, v jehož sestavě odehrál 81 minut také český záložník Pavel Nedvěd, snížil náskok AS na jediný bod.

Jen bezbrankovou remízu s šestnáctou Parmou uhráli fotbalisté AC Milán. Sice se tak dostali na čtvrté místo v tabulce, které zaručuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů, ale Fiorentinu předstihli jen díky lepšímu skóre a tým z Florencie má zápas k dobru.

Milánu, v jehož dresu odehrál celé utkání český reprezentant Marek Jankulovski, nepomohl ani návrat největší hvězdy Brazilce Kaká, který již doléčil zranění. Fanoušci AC měli důvod k oslavám pouze dvacet minut před koncem, kdy se na hřiště dostala legenda klubu Paolo Maldini, jenž oslavil jubilejní tisící zápas v kariéře. Poprvé se v italské lize objevil před více než třiadvaceti lety, 20. ledna 1985.

Itálie - 23. kolo:
Inter Milán - Livorno 2:0 (14. a 18. Suazo), Parma - AC Milán 0:0, Juventus Turín - AS Řím 1:0 (45. Del Piero).

Reklama

Související témata: